Haberler

Darüşşafakalı Öğrenciler Yararına Resim Sergisi

Ressam Mahmure Özçelik'in Darüşşafakalı öğrenciler yararına düzenlediği 25. kişisel resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Ressam Mahmure Özçelik'in Darüşşafakalı öğrenciler yararına düzenlediği 25. kişisel resim sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Darüşşafaka Cemiyeti'nin vasiyet bağışçısı Özçelik'in 50 eserden oluşan sergisi, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde açıldı.

Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar farklı kurumlar için yaklaşık 12 bağış sergisi yaptığını söyledi.

İlk kez 9 yaşındayken yaptığı sulu boya resimle Londra'da düzenlenen bir yarışmada birincilik ödülü aldığını aktaran Özçelik, resim yapmayı ve ürettiklerini bağışlamayı bırakmadığını dile getirdi.

Özçelik, sağlığı el verdiği müddetçe çalışmaya ve bağış yapmaya devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benim her şeyim Darüşşafaka'nın. Darüşşafaka'nın çocuklar üzerinde o kadar emeği var ki ondan başka bir şey düşünemiyorum. Çocukların özel bir yeri var bende. Hele anne ve babası olmayan çocuklar, büyük hizmet ve ilgi bekliyor. Bu resimler benim satmaya kıyamadığım eserlerim. Şimdi buradan el edilecek geliri yine onlara bağışlayacağım. İnşallah onlara faydalı olurum."

"Darüşşafaka, Türkiye'nin geleceği için çok önemli"

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Memnun Talha Çamaş da Darüşşafaka'nın, Türkiye'nin en eski eğitim kurumlarından ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu kaydetti.

Bu sene Darüşşafaka'nın 153. yaşını kutladıklarını ve ilk günkü misyonla çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Çamaş, "Darüşşafaka, anne veya babasını yitirmiş, maddi olanakları el vermeyen çocukların sınavla girdiği bir eğitim kurumu. Burada çocuklarımızın, 5. sınıftan lise sona kadar olan eğitimlerini en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Bunun karşılığında bütün harcamalarını, hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarla karşılıyoruz." diye konuştu.

Çamaş, serginin kendilerini çok mutlu ettiğinin altını çizerek, "Darüşşafaka'nın varlığı, Türkiye'nin geleceği için de çok önemli. Mahmure hanım bu sergisinin gelirini, Darüşşafaka'da eğitim gören çocuklara bağışlanmasını istedi. Çok ulvi bir hareket ve bu bizi çok gururlandırıyor. Ona, Darüşşafaka'da eğitim gören çocuklarımızın selamını getirdik." ifadelerini kullandı.

Sanatçının farklı zamanlarda çizdiği eserlerin her biri, 2 bin 500 ile 10 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sergi, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde 15 gün boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Çamaş Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title