Haberler

Darüşşafaka Doğuş, Moskova'da CSKA ile oynuyor

Güncelleme:

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'de zorlu haftanın ilk maçında yarın akşam deplasmanda CSKA Moskova ile karşılaşacak.

Geçen hafta Barcelona'yı 67-56 yenerek dokuzunculuktaki yerini koruyan Daçka, Moskova'da sürpriz bir galibiyet alarak Euroleague'deki playoff şansını artırmak istiyor.

Daçka kasım ayında İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı CSKA'yı 91-83 yenerel bu sezonki en çarpıcı galibiyetlerinden birini almıştı. Anderson'ın 9'da 5 üçlükle 20 sayı atıp yıldızlaştığı, Wanamaker'ın 18 sayı ve 7 asistle ön plana çıktığı maçta rakibine sezonun ilk yenilgisini tattırmıştı.

Bu maç öncesi hafta sonunu Ankara'da TED Kolej'i rahat bir oyunla yenerek geçiren Daçka dün Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda bugün de Volkswagen Arena'daki antrenmanlarla hazırlıklarını sürdürdü. Darüşşafaka Doğuş, CSKA maçı için Moskova'ya 13 kişilik bir kadroyla gidiyor. Tedbir amacıyla Ankara'daki TED Kolej maçına dinlendirilen Wanamaker ve Bertans da Moskova kafilesinde yer alıyor. Geçen hafta kasığından sakatlanan kaptan Ender ve ABD'den dönen Slaughter ise çalışmalarını İstanbul'da sürdürecek.

CSKA Moskova ise geçen hafta İspanya deplasmanında Baskonia'ya son dakika içinde 79-78 yenildi. CSKA bu sezon sahasındaki 13 maçta 12 galibiyet aldı. Rus temsilcisini yenilgiye uğratan tek takım 14. haftada uzatmada 79-95 galip gelen Fenerbahçe oldu. Maç başına 87.3 sayıyla Euroleague'in sayı lideri olan CSKA'da De Colo (20.3 s; 3.7 a) ve Teodosic (15.8 s, 7.2 a) saha içi liderleri olarak takımı sürüklüyor.

DAVID BLATT: CSKA MOSKOVA ÇOK ÜST DÜZEY BİR RAKİP

Bu zorlu maç öncesi Darüşşafaka Doğuş baş antrenörü David Blatt de oynamak istedikleri hırslı basketboldan bahsetti: "Euroleague'de bu haftaki rakibimiz CSKA Moskova çok üst düzeyde ve kalitede bir takım. Elbette onlarla yaptığımız her maç her zaman zorlu geçiyor. Bu tür bir maçta başarılı olabilmemiz için çok üst düzeyde bir oyun oynamak zorundayız. İyi ve hırslı bir oyun oynamak için uğraşıyoruz. Bunu sezon başından beri birçok kez yaptık. Bundan sonra da oynayacağımız her maçta da yapmaya devam edeceğiz."

MEHMET YAĞMUR: KENDİ OYUNUMUZU OYNAYIP KAZANMALIYIZ

Darüşşafaka Doğuş'un tecrübeli oyun kurucusu Mehmet Yağmur, CSKA Moskova maçının playoff hedefleri için önemine değindi: "Bizim için playoff'u belirleyecek seriye başlıyoruz. CSKA Moskova'nın gücü belli. Geçen sezonun Euroleague şampiyonu, bu sezon da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri. Bizim artık kaybetme lüksümüz kalmadı. Playoff'a yükselebilmek için son dört maçın üçünü hatta belki de dördünü kazanmamız gerekiyor. Bu sebeple rakibin gücü ne olursa olsun kendi oyunumuzu oynayıp bu deplasmandan galip dönmek istiyoruz. Onları ilk maçta İstanbul'da yenmiştik. Elbette Moskova'da şartlar daha farklı olacak. Ancak şöyle de bir gerçek var: Daha iyi takımlara karşı daha iyi motive oluyoruz. Böyle maçlarda herkes kendini daha fazla göstermek istiyor. İyi bir motivasyonla bu maçı da kazanabiliriz."
Mehmet Yağmur kendi kişisel durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Pazar günü TED Kolej maçında uzun bir aradan sonra 20 dakika oynadım. Şanssız bir sezon geçiriyorum, sakatlıklarla çok boğuştum. Ritim bulmaya çalışıyorum. Böyle sürelere alıp rotasyona girerek takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Çok çalışmak bu işin çok önemli bir parçası. Hele bu kadar çok yabancı oyunculu bir sistemde çok çalışmazsan kendini gösteremezsin, gelen fırsatı da değerlendiremezsin."

BRAD WANAMAKER: HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORUZ

Daçka'nın Amerikalı yıldızı Brad Wanamaker ise bu maçın İstanbul'da kazandıklarından daha farklı olacağından bahsetti: "EuroLeague'de zorlu bir haftaya daha başlıyoruz, iki maç birden oynayacağız. Karşımızda geçen yılın şampiyonu var. Playoff yaklaşırken karşımıza hazır çıkacaklarına eminim. Fakat kendi bulunduğumuz durumda her maça kazanmak için çıkmalıyız. Oraya gidip en iyi oyunumuzu oynamalıyız. Birkaç ay önce İstanbul'da onları yenmiştik. Açıkçası Moskova'daki maç onun aynısı olmayacak. Ancak bu sezon daha önce yaptığımız gibi kendimize inanmamız gerekiyor, bu şekilde kazanma şansımız var."

Geçen hafta hafif bir sakatlık geçiren, buna karşın Barcelona maçından forma giyen Wanamaker bireysel performansıyla ilgili de şunları söyledi: "İki aydır iyi bir ritim nasıl yakaladım. Bu süreçte antrenörüm ve takım arkadaşlarım bana hep inandı. Sahada beni doğru şekilde topla buluşturuyorlar. Ama bu bir takım oyunu. Son maçta ben iyi değildim ama takımım çok iyiydi. Takım iyi oynayıp kazanırsa ben de mutlu olurum."


Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Moskova Doğuş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title