Haberler

Darüşşafaka Doğuş Gelecek Vizyonunu Açıkladı

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü, 100 yılı aşkın geleneğini daha da ileri taşıyarak Uluslararası bir marka olma yolunda hedeflerini açıkladı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Kulübü, 100 yılı aşkın geleneğini daha da ileri taşıyarak Uluslararası bir marka olma yolunda hedeflerini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında Darüşşafaka Doğuş'un yeni Başantrenörü David Blatt tanıtıldı.

Volkswagen Arena'daki törene Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Darüşşafaka Doğuş Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ve Darüşşafaka Doğuş'un yeni Başantrenörü David Blatt katıldı.

Darüşşafaka Doğuş'u uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek bir takım haline getireceklerini ifade eden Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Türkiye'nin potansiyelinin ortaya çıkarabilmek için yatırımlarımızı spor alanında da tüm gücümüzle sürdürüyoruz. Dünyadaki spor ekonomisine olan katkılarımız devam ediyor. Bu konuyu yalnızca sponsorluk olarak değil Türk sporuna uzun vadeli destek sağlamak için planlı bir vizyonla ele alıyoruz.. Diğer bir deyişle, biz skora değil spora bakıyoruz. Bizim için önemli olan ne kadar fazla sporcu yetiştirdiğimiz ve ülkemizi dünyada nasıl temsil ettiğimizdir. İbrahim ile çalışmak bizim için büyük bir şans. Kendisi Euroleague kupası kazanmış bir oyuncu. Aynı şekilde, yeni baş antrenörümüz David de Euroleague kupası kaldırdı. Şimdi sıra bu kupayı, Euroleague kupasını, Darüşşafaka Doğuş'un kaldırmasına geldi. Hedefimiz Euroleague'de başarı elde etmek" dedi.

İBRAHİM KUTLUAY: "100 YILLIK GELENEĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Darüşşafaka Doğuş İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay, belirledikleri yeni vizyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "1914 yılında kurulmuş, 100 yılı aşkın bir geleneğe sahip bir kulübüz. Yalnızca basketbola odaklanmış bir kulüp olarak, son 3 yılda giderek artan başarılara imza atıyoruz. Bizim en önemli şans faktörümüz Darüşşafaka ve Doğuş gibi iki kurumun bir araya gelmesidir. Hem Darüşşafaka hem de Doğuş, spor konusunda tecrübeli ve aynı zamanda uzun dönemli yatırım hedefleri olan kurumlar. Doğuş Grubu'ndan aldığımız güçle dünyada itibarlı spor adamlarına ve spor kurumlarına erişim sağlıyoruz. Volkswagen Arena gibi güçlü yatırımlara imza atarken, yetenekli gençlerin en iyi spor eğitimini almasını sağlıyoruz. Bugün basketbolda bütçemizin önemli bir bölümünü gençleri yetiştirmek adına altyapıya ayırıyoruz. Basketbolun geleceği gençlerde ve bu anlayış kulübün tüm üyelerinde yerleşmiş durumda. Gençleri birer profesyonel oyuncu olarak yetiştiriyoruz. Başarımızın bir diğer göstergesi olarak, bu yaz 5 ayrı yaş grubundaki altyapı milli takımlarına ondan fazla oyuncu verdik. Uluslararası bir takım olma yolunda belirlediğimiz hedefler doğrultusunda yatırımlarımızla, transferlerimizle ve profesyonel yönetim anlayışımızla daha da güçleneceğiz."

"HEDEF, ULUSLARARASI NİTELİKTE BİR MARKA OLMAK"

Uluslararası bir marka olma konusuna öncelikle kurumsallaşmış ve profesyonel bir yönetim anlayışı penceresinde oldukların dile getiren İbrahim Kutluay, "Burada önemli bir şansımız da Mithat Demirel. Uluslararası tüm spor takımlarında oluğu gibi, biz de bu konuya titizlikle eğildik ve tüm faaliyetlerimizi ayrı ayrı yönetmeye başladık. Bu yeni anlayışımız çerçevesinde, her departmanın kendine özel hedefleri, sorumlulukları ve yönetim teknikleri var. Farklı yönetim departmanlarımızda farklı hiyerarşik yapılar belirledik ve alışıldık yapının aksine çok daha kurumsallaşmış profesyonel bir yönetim anlayışı benimsedik. Bu anlayışla yatırımlarımızı ve transferlerimizi planlıyoruz. Başarıları ve profesyonellik anlayışı, bizim uluslararası bir takım olma hedeflerimizle büyük bir uyum içinde olan David Blatt ile yaptığımız iki yıllık anlaşma, bu konuda önemli bir atılım oldu. Hedefimiz uluslararası bir marka olmak" diye konuştu.

DAVİD BLATT: "ÖNÜMÜZDEKİ SEZONLARDA EĞLENCELİ VE YÜKSEK SEYİR ZEVKİ SUNAN MAÇLAR İZLEYECEĞİZ"

Euroleague'de "yılın koçu" ödülü alan, Cleveland Cavaliers'ı geçen sezon NBA finaline taşımasıyla da dikkatleri çeken, 2007 yılında Rusya'yı Avrupa Şampiyonu yapan ve 2014'te Maccabi Tel Aviv'le Euroleague'i kazanan, Darüşşafaka Doğuş'un Başantrenörü David Blatt, basın toplantısında yaptığı konuşmada bu köklü ve yatırımlarını her zaman sürdüren bir takımda olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Takımın uluslararası standartlarda bir sisteme sahip olması için sunacağı katkılardan bahseden Blatt, A Takımıyla Avrupa'da ve Türkiye'de önemli başarılara imza atmayı hedeflediklerini ve önümüzdeki sezonlarda sergileyeceğimiz üstün performansla yüksek skorlu, eğlenceli ve yüksek seyir zevki sunan maçlar izleneceğini de sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Kutluay Volkswagen Doğuş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title