Haberler

Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda lidere karşı

Güncelleme:

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague'in 23. haftasında yarın akşam deplasmanda puan sıralamasının en tepesinde oturan İspanyol temsilcisi Real Madrid ile karşılaşacak.

Geçen hafta ulusal kupalardan sonra Turkish Airlines Euroleague'de dönen Daçka bu sezon sahasında 81-68 mağlup ettiği 2015 şampiyonu ile ilk kez Madrid'de karşılaşacak. Daçka 7. haftada lider CSKA Moskova ile karşılaşmış ve rakibini yenmeyi başarmıştı.

Daçka, geçen hafta Türkiye Kupası'na çeyrek finalde veda ettikten sonra kısa bir dinlenmeden sonra sıkı bir antrenman programıyla bu maça hazırlandı. Coach Blatt bu bir haftalık aranın takıma olumlu etki edip etmeyeceğini sahada göreceklerini söyledi.

Bu arada Darüşşafaka Doğuş'un Amerikalı guardı Scottie Wilbekin takımla birlikte çalışmaya başladı. Madrid kafilesine dahil edilen Wilbekin'in süre alıp almaycağına bugün ve yarın Madrid'deki iki idmandan sonra karar verilecek. Daçka'da tedavisi halen süren Slaughter ve bu hafta başı hafif bir sakatlık geçiren Mehmet Yağmur kadroda yer almıyor.

Bu sezon Euroleague'in 12. haftasında Darüşşafaka Doğuş, Real Madrid'i Volkswagen Arena'da 81-68 yenerek en sükseli galibiyetlerden birini almıştı. O maçta Brad Wanamaker 27 sayıyla sahanın yıldızı olurken Daçka rakibini 62'de 24 saha içi isabetinde tutmaya başarmıştı.

Real Madrid ise Daçka'ya kaybettiği o maçtan sonra sadece bir yenilgi aldı ve 10 maçta 9 galibiyetlik bir seri yakalayarak Euroleague'de liderliği ele geçirdi. Real geçen hafta ise İspanya Kral Kupası'nda birbirinden çekişmeli maçlardan sonra Andorra, Baskonia ve Valencia'yı yenerek şampiyonluğa ulaştı.

DAVID BLATT: EN İYİ OYUNUMUZU OYNAMAK İSTİYORUZ

Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt Real Madrid'in gücünden ve kalitesinden bahsederken bu maça iyi hazırlandıklarına da değindi: "EuroLeague'de normal sezonun bitimine 8 maç kaldı. Şimdi tabloyu daha net görebiliyoruz. Bundan sonra her maçın önemi de artıyor. Ama tüm sezon olduğu gibi bir maçın diğerinden daha önemli olduğunu da söyleyemeyiz. Bundan sonra alınacak her galibiyet önemli. Geçen haftadan beri 8 günlük boşlukta bol bol idman yapma imkânı bulduk. Bu, sezon boyunca pek bulamadığımız bir fırsattı. Ama bu durum iki türlü de etki yapabilir. Biz etkinin olumlu olacağını umuyoruz. Real Madrid çok iyi bir sezon geçiriyor: Hem İspanya'da hem Euroleague'de iyi sonuçlar alıyorlar. Muhteşem bir kadroya ve harika bir koça sahip iyi bir takımlar. Çok iyi bir olacağını tahmin ediyorum ve ilk maçta yaptığımız gibi en iyi oyunumuzu oynamak için sahaya çıkacağız."

BİRKAN: SAVUNMADA HATASIZ OYNAMALIYIZ

Darüşşafaka Doğuş'un guardı Birkan Batuk ise kısa araların takıma yaradığını belirtti: "Bir hafta boyunca çalışarak Real Madrid'e karşı iyi hazırlanma fırsatı bulduk. Bu kısa araların bize iyi geldiğini düşünüyorum. All Star hafta sonundan sonra böyle olmuştu. Bu kez de aynı olumlu etkiyi bekliyoruz. Son haftalarda özellikle sahasında çok iyi oynayan bir rakibin karşısına çıkacağız. Geçen hafta sonu da İspanya'da Kral Kupası'nı kazandılar. Biz de bu sezon deplasmanda iyi oynayan bir takımız. Bunu birçok kez kanıtladık: Fenerbahçe ve Kızılyıldız deplasmanlarında kazandık, Maccabi ve Barcelona'yı elimizden kaçırdık. Yarın akşam Real'in hızlı hücumlarını kesmemiz gerekiyor. Savunmada hata yapmadan doğru basketbolu oynayarak galip gelmek istiyoruz."

ANDERSON: FİZİKSEL VE TEMPOLU OYUNA HAZIR OLMALIYIZ

Darüşşafaka Doğuş'un Amerikalı forveti James Anderson ise sahada agresif bir oyuna oynamak zorunda olduklarını vurguladı: "Bu hafta EuroLeague'de Real Madrid ile karşılaşıyoruz. Her şeyden önce doğru bir anlayışla sahaya çıkmalıyız. Fiziksel ve tempolu bir oyuna hazır olmalıyız. Bu sezon daha önce farklı durumlarda yaptığımız gibi sahada agresif oynamalı, sahaya hazır çıkmalıyız. Aslında maçlar arasında fark görmüyoruz. Ama bu sezon büyük takımlara karşı daha iyi sonuç aldığımız da doğru. Real karşısında da takımın kazanması için en iyi katkıyı yapmaya çalışacağım."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Real Madrid İspanya Doğuş Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title