Haberler

Darülaceze'de Şairler Günü

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi ile Darülaceze'nin "Dünya Şiir Günü" münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği Yaşayan Şiirler Özel Programı'nda Darülaceze sakini şairler Fahri Kabaağaç, Ergun Yılmaz ve Turan Sağlamyürek yaşamlarından izler taşıyan ve anılarla dolu şiirlerini paylaştılar. Şairlerin şiirlerini ezbere okuyan Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu üyesi kadınlar da salondan alkış topladı.

Okmeydanı Darülaceze'deki program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 120 yıl önce Darülaceze'yi inşa ettiren 2.Abdülhamit Han'ı minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti hükümetinin yaşlılara yönelik önemli projeleri hizmete sunduğunu kaydeden Çağırıcı, şöyle konuştu: "Bağcılar Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Sizleri Nostalji Bahçemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız." diye konuştu.

"120.YILIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZLA KUTLAYACAĞIZ"


Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda görev yaptığı yıllarda da Başkan Çağırıcı ile engellilere ve yaşlılara yönelik çalışmalara adım attıklarını belirtti. Çiftçi," Belediyelerin çalışmaları insana dokunuyor. Böyle özel bir günde Darülaceze sakinlerini yalnız bırakmadıkları için 'Bağcılar Belediyesi'ne teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Darülaceze'nin 120. Yılı kutlamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yapacaklarını vurgulayan Çiftçi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde de tüm dünyadan katılımın olacağı etkinlik düzenleyeceklerini belirtti. Mayıs ayında da bahar şenliği düzenleyeceklerini anlatan Çiftçi, şunları anlattı: "Eski fırınımızı yeniden hizmete sunacağız. Sakinlerimiz güzel ekmek kokusunu yeniden duyacak. Bir araya geleceğimiz kafeteryamızı açacağız. Atölyelerimizi yeniliyoruz. Resim, seramik, dokuma, hobi bahçeleri kuracağız."

"USTA ŞAİRLER ŞİİRLERİYLE DUYGULANDIRDI"

Darülaceze sakini şairler Turan Sağlamyürek, Fahri Kabaağaç ve Ergun Yılmaz programın ilerleyen dakikalarında şiirlerini okurken davetliler duygulandı. Şairlerin kitaplarını okuyan Bilge Kadın Platformu Üyesi Rabia Kocataş, Ergun Yılmaz'ın "Keşke Gönül Vermeseydim".

Aysun Tabakçı, Ergun Yılmaz'ın 'Acı Sitem', Güllü Öğreten de Turan Sağlamyürek'in "Ben Seni Çok Özledim Anne" adlı şiirlerini ezbere seslendirdiler. Şairler program sonunda kitaplarını imzaladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Aylin Çiftçi Darülaceze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title