Haberler

Darp İddialarına Hatay Valiliği Cevap Verdi

Hatay Valiliği, ’karakolda darp’ başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Hatay Valiliği, 'karakolda darp' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, darp edildiği iddia edilen kişinin insan kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi. Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

"İlimizde yayınlanan yerel bir gazetenin 3 Kasım 2016 tarihli nüshasında yer alan ve yasa dışı göçmen kaçakçılığından gözaltına alınan H.T. isimli şahsın Karbeyaz Jandarma Karakolu'nda darp edildiği iddiasını içeren haber ile ilgili olarak yapılan inceleme neticesinde; haberde kötü muamele gördüğü iddia edilen H.T. isimli şahsın, 30 Ekim 2016 günü saat 23.00 sıralarında, içinde 7 Suriye uyruklu göçmenin de bulunduğu 31 AZU 54 plakalı araç ile Karbeyaz Jandarma Karakolu önünde yapılan yol kontrol noktasında yapılan 'dur' ikazına uymadığı, jandarma tarafından uyarı amaçlı havaya 5 el ateş açılmasına rağmen durmayınca, kapan atılmak suretiyle aracın lastiklerinin patlatıldığı, araçla devam edemeyeceğini anlayan H.T.'nin yaya olarak kaçarken düşmesi sonucu yakalandığı, yakalanan şahsın direnmesi ve mukavemette bulunması üzerine karakola getirildiği, adli makamlara sevk edilmeden önce Altınözü Devlet Hastanesi'nden alınan 31.10.2016 tarih, saat 10.03'e ait adli muayene raporunda, "Yapılan muayenede hastanın kalça sağ kısmında 5x10 santim kızarıklık ve 2x10 santim morluk mevcut, sürtünme ve künt travma ile uyumlu izler basit tıbbi müdahale ile giderilebilir, kalıcı iz bırakmaz, hayati tehlike yoktur. Kati Hekim Raporu" ibaresinin yer aldığı, şahsın çıkarıldığı mahkemece göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklanarak cezaevine sevk edildiği tespit edilmiştir." - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title