Haberler

    Darknet'e Büyük Darbe!

    Darknet, yani karanlık işlerin döndüğü "karanlık internet" tarihinin en büyük darbesini yedi!

    İnternetin sadece Facebook, Twitter, çöpçatan sözlükleri ve oyun sitelerinden ibaret olduğunu düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Internette, gizli protokoller ve özel yazılımlarla ulaşılabilen bir alt katman olan Darknet de yer alıyor. Bu "yeraltı" sitelerinde fuhuştan uyuşturucuya, satılık çalıntı kredi kartlarından kiralık katil hizmetlerine kadar her türlü yasa dışı servisi bulabiliyorsunuz.

    FBI ve Interpol de uzun zamandır Darknet sitelerinin peşindeydi ancak, bir siteye karşı girişilen operasyon diğer sitelerin sahiplerinin ortadan kaybolmasına neden olduğu için polis bu kez organize olarak operasyon düzenlendi ve Darknet'te her türlü yasa dışı işlemi yürüten tekinsiz web sitelerinin sahiplerine dünya çapında 400 noktada operasyon düzenlendi. 17 kişinin tutuklandığı operasyonda, Silk Road 2.0 olarak bilinen ve her türlü kirli işin döndüğü ünlü bir "yeraltı" sitesinin sahibi de ele geçirildi. Tutuklananların çoğunun 19-20 yaş aralığında olması da, geleceğin yeni nesil büyük mafya babalarının artık internet siteleri kurarak palazlandığını ortaya koydu.

    Dünya çapında, Tor gibi tarayıcıları kullanan 500 milyon kişinin, Darknet sitelerinde dolaşarak uyuşturucu ve fuhuş aradığı düşünülüyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Facebook Twitter Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title