Haberler

'Darısı Başımıza' Tiyatro Oyunu Kosova'da Sahne Aldı

Enis TABAK - KOSOVA / DHA - Kısa Devre Tiyatro Topluluğu, Türk yazar Erkan Gündüz'ün kaleme aldığı 'Darısı Başımıza' adlı oyunuyla perdelerini açtı.

Enis TABAK - KOSOVA / DHA - Kısa Devre Tiyatro Topluluğu, Türk yazar Erkan Gündüz'ün kaleme aldığı 'Darısı Başımıza' adlı oyunuyla perdelerini açtı. Prizren Kültür Evi salonunda gerçekleşen prömiyer gecesine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selem Evcit, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkan Vekili Muharebe Albay Cem Şen yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Deniz Dadale'nin yönetmeliğini üstlendiği oyunda seyirciler tarafından büyük alkış aldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları'nın (YTB) desteğiyle sahneye konulan oyunda; Kızlarının en mutlu günü için hazırlanan bir aile, sevdiği için fütursuzca mücadele eden bir genç, evliliği deneme tahtası olarak gören bir damat, bir dediği bir dediğini tutmayan bunak bir amca ve ortada bir ceset kalması hikayesi işlenmiş. Oyunu izlemek için Türkiye'de gelen oyunun yazarı Erkan Gündüz, yurt dışında ilk kez bir oyununun sahneye konduğunu ve Kosovalı Türk tiyatrocuları tarafından da sahneye konulmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İstanbul Temaşa Tİyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Kaan Başkıran, kardeş tiyaro oldukları Kısa Devre Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu oyundaki performansı çok beğendiklerini ve desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Oyunun yönetmeni Deniz Dadale de desteklerinden dolayı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) akraba topluluklarına teşekkür etti. 3 akşam sahnelenecek olan oyun daha sonra Türkiye'de seyircisiyle buluşacak. Görüntü Dökümü:

Oyundan detay

Erkan Gündüz - Oyunun yazarı

Abdullah Kaan Başkıran - İstanbul Temaşa Tİyatrosu Genel Sanat Yönetmeni

Deniz Dadale - Yönetmen

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahir Yağcılar Cem Şen Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title