Haberler

Darıca Konyalılarla Buluştu

Güncelleme:

Darıca Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Konyalılar Derneğinin düzenlediği gece ile devam etti.

Darıca Belediyesi tarafından sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Konyalılar Derneği'nin düzenlediği gece ile devam etti. Binlerce vatandaşın katıldığı, gecede semazenlerin yapmış olduğu sema gösterileri izleyenleri büyülerken, TRT Avaz programı canlı yayınla milyonlarca insana ulaştırdı.

Semazenlerin sema gösterileriyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun, Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinin, şehirlerin tanınması, birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğuna vurgu yaparken, "Sevgi ve hoşgörü şehri olan memleketimiz Konya'yı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Böylesine güzide bir ortamda bizlere memleketimizi temsil etme fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a ve ekibine teşekkür ediyor herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Konyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise Konya'nın Hz Mevlana, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre gibi ilim ve irfan mimarlarını bağrında filizlendiren çok önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, "Gönlünü Vermedikçe Gönül Bulamazsın' diyen, fikirleriyle dünyayı aydınlatan Mevlana'nın şehri olan vuslat şehrimiz Konya'nın gecesine hoş geldiniz. Yaşadığımız şehrin birliğini ve beraberliği pekiştirme adına organize ettiğimiz bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler kaynaşmasında, doğduğumuz şehirlerin kültürünü örf ve ananelerini sahilimizde Darıca'ya taşıyoruz. Bizler de "hizmet gönül işidir" diyerek sizlere en iyi şekilde hizmet verme çabası içindeyiz. Sekiz yıldır birlikte yürüttüğümüz programımıza gösterdiğiniz ilgiden ve katkılarından dolayı siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyor herkese iyi eğlenceler diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından Konyalılar Dernek Başkanı Kazım Olgun protokol üyelerine birer tablo hediye ederken, Konya yöresine ait olan kına gecesi gösterisi ve Konya'nın yöresel oyunları konuklar tarafından beğeniyle takip edildi. Darıca Konyalılar Derneği Folklör ekibin oynamış olduğu halk oyunları izleyenlerden büyük alkış alırken TRT'nin sevilen ses sanatçıları Konya yöresi türküleriyle unutulmaz bir geceye imza attılar. TRT Avaz programı canlı yayınla programı milyonlarca izleyicisine canlı yayınla aktardı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Karabacak Darıca Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title