Haberler

Darıca'da Giresun Coşkusu

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Giresunlular Dernek gecesinde büyük coşku vardı.

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında sahne alan Giresunlular Dernek gecesinde büyük coşku vardı. Sahili dolduran bölge halkı, gecenin ilerleyen saatlerine kadar horon teperek renkli görüntüler oluşturdular.

Gecede Mehmet Ay ve Erdal Güvendi söylediği birbirinden güzel ve hareketli parçalarla sahili karnaval alnına çevirirken, programın finalinde sahne alan Gizem Kara Giresunlulara adeta müzik ziyafeti verdi.

Giresunlu türkücülerin seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Giresunlular Dernek Başkanı Mutlu Ömer Kahraman, "Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında memleketimizi en iyi şekilde temsil etmek çalışıyoruz, Giresun'un gecesinde siz değerli hemşerilerimizle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Gecenin düzenlenmesinde bizlere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar horonun devam ettiği ve coşkunun kesilmeden sürdüğü Giresunlular Derneği gecesinde selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise sekiz yıldır birlik ve beraberlik içinde devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının artık marka olduğunu ifade ederek "Bu akşam Topal Osman'ın memleketi Giresun'dayız. Topal Osman'ın torunlarını selamlıyorum. Bu etkinliğimiz sayesinde ülkemizin değişik coğrafyalarından gelerek yaşantılarını burada sürdüren vatandaşlarımız her akşam birlik ve beraberlik içinde hem eğleniyor, hem de değişik kültürleri tanıma fırsatı yakalıyor. Yarımada üzerine kurulmuş, yeşil ve mavinin kucaklaştığı, inci kenti Giresunlu hemşerilerim, bu akşamda Giresun'u tanımak ve eğlenmek için buradayız. Hepiniz gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." diyerek vatandaşları selamladı.

Başkan Karabacak konuşmasının son bölümünde halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı döneminde de önemli çalışmalara imza atacağına olan inancını dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın köşke çıkışını havai fişek gösterileriyle kutladı.

Protokol konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından protokol üyelerine ve gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdimi yaparken, Başkan Karabacak'a da Giresun forması hediye edildi. İlerleyen saatlerde gecede sahne alan sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel hareketli şarkı ve türkülerle Darıca Sahilini dolduranlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken, binlerce vatandaş türküler eşliğinde horon teperek gecenin tadını çıkardı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Karabacak Mehmet Ay Giresun Darıca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title