Haberler

Darıca'da Cirit Şöleni

Darıca'da düzenlenen Cirit müsabakaları büyük heyecana sahne oldu.

Darıca'da düzenlenen Cirit müsabakaları büyük heyecana sahne oldu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gösteri büyük çekişmeyle sonuçlandı.

Darıca Piri Reis Mahallesi'nde Cirit şöleni yaşandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği müsabakalar büyük çekişmelere sahne oldu. Müsabakalarından önce folklör gösterileri yapılırken, şölene Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü ile Uşak Atlı Kulübü katıldı. Ata sporu olan Ciriti tanıtmak için adeta şölen havasında geçen gösteri halkın büyük beğenisini topladı. Pazar gününü fırsat bilen bölge halkı adeta alana akın ederken, çekişmeli geçen müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Sporcular at üzerinde adeta dans ederken, cesaret gerektiren hareketleri yapan sporculara halk alkışlarla karşılık verdi. Müsabakalar sonrası takımlara protokol üyeleri tarafından kupaları verildi.

Şölende bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, konuşmasında amaçlarının Cirit sporunu yaşatarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek, "Ata sporumuz olan cirit oyununu Piri Reis Mahallemizde bu güzel ortamda siz kıymetli hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ata sporumuz olan Ciriti yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz bu etkinlikle yaz aylarında yapacağımız şölenlerinde startını vermiş oluyoruz. Değişik kültürleri tanımak ve yaşatmak adına yaptığımız bu tür etkinlikler halkımız arasındaki birlik ve beraberliğin de artmasına vesile oluyor. Darıca Belediyesi olarak düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde hem insanımıza hoşça vakit geçirmeyi hem de insanımız arasındaki birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ödül törenin sona ermesi ile halk oyun alanına girerek atlara yakından incelerken, bazı vatandaşlar ise atlara binme fırsatı buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Piri Reis Çayırova Darıca Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title