Haberler

Darıca Amatör Sporların Merkezi Oluyor

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı Aydın'a teşekkür eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, belediye olarak amatör spor kulüplerine her zaman büyük destekleri olduğunu söyledi. Atletizm kulübünün Avrupa'da üçüncü kez üst üste şampiyon olduğunu, bunun hem Darıca hem Kocaeli hem de ülkemiz adına önemli bir başarı olduğunu belirten Başkan Karabacak, "Gençlerin önünü açma adına diğer branşlara da ağırlık vereceğiz. Salon sporlarına katkı sağlaması adına Bağlarbaşı Ortaokulu'nun bahçesine spor salonu yapacağız. Bunun yanı sıra branş olarak karate, boks ve güreşin temellerini atma adına bu branşlar için salon açacağız. Yine sahilde yelken, kano ve kürek sporları için branşlar açacağız. Bununla birlikte okçuluk spor kulübünü kurmak için çalışmalara başladık. Yani Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü bünyesinde 9 branşta sporların yapılabilmesi için çalışmalara hız verdik" dedi.

Amatör spor kulüplerini bir spor köyü çatısı altında toplanacağı spor kompleksi projesi hazırladıklarını söyleyen Karabacak, "Nene Hatun sahasındaki amatör kulüplerimizin oynadığı sahayı en az 5 bin seyirci kapasiteli tribünleri ile beraber yeniden inşa edeceğiz. Sahanın yenilenmesiyle gece maçı oynanacak hale getirilecek. Bununla birlikte küçük bir antrenman sahası, yönetim odaları ve her kulübün kendine özel soyunma odaları da bu tesisler içinde yer alacak. Projemiz hazır uygulama için onayları bekliyoruz" diyerek spora olan desteklerinin süreceğini söyledi.

Murat Aydın'da yaptığı konuşmada projelerin Kocaeli genelindeki 12 ilçenin içinde en önemli projeler olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Murat Aydın Başkan Karabacak'a spora verdiği destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Karabacak Darıca Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title