Haberler

Dargeçit'te 8 Kişinin Öldürülmesi

İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Midyat Ağır Ceza Mahkemesinin, Dargeçit ilçesinde 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın "güvenlik" gerekçesiyle başka ilde görülmesi için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduğunu bildirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Midyat Ağır Ceza Mahkemesinin Dargeçit ilçesinde 20 yıl önce biri uzman çavuş 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılamanın "güvenlik" gerekçesiyle başka ilde yapılması için Adalet Bakanlığa Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığını belirtti.

Kuzu, yaptığı yazılı açıklamada, Dargeçit'te 8 kişinin öldürülmesine ilişkin soruşturmanın Midyat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğünü ve hazırlanan iddianamenin de Midyat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir süre önce kabul edildiğini anımsattı.

Mahkemenin, "güvenlik" gerekçesiyle davanın nakli için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne başvuru yaptığını kaydeden Kuzu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Henüz dava başlamadan, ortada güvenlik problemi olduğuna dair herhangi bir emare yok iken, görevli ve yetkili Midyat Ağır Ceza Mahkemesi yargılamadan kaçınarak yargılamanın nakli için Adalet Bakanlığa başvuru yapmıştır. Kamu görevlilerin insanlığa karşı işlemiş oldukları suçlarda cezasızlık politikası sistematik olarak uygulanmaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Dargeçit Midyat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title