Haberler

Dargeçit İlçesindeki Faili Meçhul Kazı Çalışmaları

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2001 yılında gözaltındayken bir daha haber alınamayan eski HADEP Silopi ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in eşi Divan Deniz gözyaşları arasında, yaşadıklarını anlattı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2001 yılında gözaltındayken bir daha haber alınamayan eski HADEP Silopi ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in eşi Divan Deniz gözyaşları arasında, yaşadıklarını anlattı. Divan Deniz, "Şimdiye kadar çocuklarım küçüktü, babalarının nerede olduğunu anlamıyorlardı. Ama şimdi çocuklarım büyüdü. Bayramlarda ziyarete gitmek için babalarının mezarının nerede olduğunu soruyorlar. Artık onlara bir cevap veremiyorum" dedi.

Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001'de gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz için Mardin'in Dargeçit ilçesindeki belediyeye ait Mıcır Sefa mezarlığında Dargeçit Savcılığı gözetiminde kazı çalışması yapıldı. Kazı yerinde yapılan çalışmada kemik bulundu. Bulunan kemikler çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. HADEP Silopi ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in eşi Divan Deniz, eşinin ölümünün üzerinden 13 yıl geçtiğini söyledi. Deniz, "13 yıl geçti daha bizim ne cenazemiz var, ne kemiklerimiz var. Hiçbir şey görmedik. Şimdiye kadar çocuklarım küçüktü anlamıyorlardı. Babalarının nerede olduğunu anlamıyorlardı. Ama şimdi çocuklarım büyüdü. Bana nerede bizim babamızın mezarı, bayramlarda ziyaret edelim diyorlar. Artık onlara bir cevap veremiyorum"diye konuştu.

13 yıldır bu davayı sürdürdüklerini söyleyen Ebubekir Deniz'in ağabeyi Mehmet Ata Deniz, bu davayı sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Deniz, "Bu davamıza bugün başlamadık. Tam 13 yıldır bu davamızı sürdürüyoruz. Ama 2 yıl önce bize bir duyum geldi. Cesetlerin Dargeçit'te olduğunu öğrendik. 2 yıldır hep oraya gidip geliyoruz. Bu mezarları biz yeni belli etmemişiz 2-3 senedir bellidir. Önceki gün gittik mezarı açtık. Her kazma vurulduğunda biz daha çok seviniyorduk. Çünkü kemiklerimize kavuşacaktık. Sonra mezarlık açıldı, kemikleri gördük. Bu kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Biz inanıyoruz ki bu kemikler onlara aittir, başka kimseye ait değildir. Çünkü biz mezarı ezberlemiştik orada olduğunu biliyorduk" dedi.

"KEMİKLERİN SERDAR TANIŞ'A AİT OLDUĞUNU UMUT EDİYORUZ"

Kemiklerin Serdar Tanış'a ait olduğunu umut ettiklerini söyleyen Serdar Tanış'ın kardeşi ve aynı zamanda Avukat olan Hakim Tanış, "Söz konusu kazı çalışması yoğun çaba ve uzun süreden sonra yetkili Diyarbakır savcısı ikna edilip uzun uğraşlar sonucu Dargeçit Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat gönderildi. Bu mezara yapılan kazı çalışması sonucu yine Hacı Akar'ın beyanda dile getirdiği gibi battaniyeye sarılı şekilde bir cesedin olduğu ortaya çıktı. Bunun Serdar Tanış'ın cesedi olduğuna ilişkin bizde umutlar yeşerdi" ifadelerini kullandı.

"ALINAN KAN ÖRNEKLERİ ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ"

DNA testi için alınan kan örneklerinin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ifade eden Hakim Tanış, "Daha önceki süreçte orada yapılan kazı sonucunda adli tıp bilirkişi uzmanı ve Dargeçit talimat dosyasıyla yetkili Dargeçit Cumhuriyet Başsavcısı, Şırnak Barosu'ndan oluşan avukat heyeti, Mardin İnsan Hakları Derneği'nden ve Mardin Barosu'ndan oluşan birkaç avukat heyetle orada bulunduk. Yapılan kazıda DNA testi için 2 tane örnek alındı. DNA testleri kıyas yapılmak üzere Dargeçit Devlet Hastanesi'nde Serdar Tanış'ın babası Şuayp Tanış, annesi Rabia Tanış ve Ebubekir Deniz'in olma ihtimaline binaen kızı Ceylan Deniz'den kan örnekleri alındı. Alınan kan örnekleri önceki gün itibariyle Dargeçit Başsavcılığı'na dosya ile birlikte verildi. O kan örnekleri ve çıkartılan kemikler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Orada yapılacak tahliller, analizler sonucu söz konusu şahsın Serdar Tanış veya Ebubekir Deniz olma ihtimaline binaen netlik kazanacaktır. Umutlarımız bu yönde" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ebubekir Deniz Serdar Tanış Dargeçit Silopi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title