Haberler

Darende Kaymakamı Türk, Fen Lisesi'ni Ziyaret Etti

Darende Kaymakamı Ali Türk, Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Darende Kaymakamı Ali Türk, Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek ile birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katkılarıyla ilçeye kazandırılan Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi'ni ziyaret etti.

Okul idarecilerinden okul hakkında ilgili bilgi alan Kaymakam Türk, Türkiye'nin dört bir yanından Darende'ye gelen öğrencilerle sohbet etti.

Türk, yaptığı açıklamada, ilçede eğitim-öğretimde en önemli eksikliğin giderildiğini belirterek, okulun ilçeye kazandırılmasında katkıda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a, Belediye'ye ve Hulusi Efendi Vakfı'na teşekkür etti.

Darende'nin eğitimde marka bir şehir haline getirmek için atılan en büyük adımlardan biri olan fen lisesinin, 90 öğrenciyle eğitime başladığını aktaran Türk, "428 taban puan ile tercih edilen okulumuza 485 puanla tercih ederek gelen öğrencilerimiz oldu. Bunlardan 70'i kız 20'si erkek. Bu öğrencilerimiz için pansiyon ayarladık. Hiçbir öğrencimizin barınma problemi yok. Kaymakamlık olarak okulumuzun her türlü eksikliklerinin giderilmesi noktasında desteklerimiz devam ediyor. Onların başarılı olması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Okul Müdürü Levent Durukan da Malatya'da 5 Fen Lisesi'nden birinin Darende'de açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretten dolayı Kaymakam Türk ve beraberindekilere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şimşek AK Parti Darende Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title