Haberler

Darende İlçesinde Sıbyan Mektebi Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Darende'deki Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu bünyesinde bulunan Sıbyan Mektebi, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'in de katılımıyla açıldı.

Açılışta Sıbyan Mektebi hakkında bilgi veren Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu Müdürü Aydın Duman, 4-6 yaş gurubu çocukların kabul edildiği mektepte, haftada 5 gün 20 saat eğitim verileceğini söyledi. Duman, hafızlık eğitiminin alt yapısının hazırlandığı sıbyan mekteplerine yoğun bir başvuru olduğunu aktararak, "Çocukların ana dersleri Kur'an, dini ilimler ve uygulamalı etkinliklerden oluşuyor. Hafta içi her gün sabah 08.30 ile öğlen 12.00 arasında eğitim verilecek. Şu ana kadar biz duyurmadan farklı illerden 30 aile başvuruda bulundu. Bu rakamların tanıtım yapmaya başladığımızda çok daha artacağından eminiz. Ailelerin böylesine anlamlı bir eğitime göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, eğitim sisteminin düzeltilerek 4+4+4 düzenine geçilmesinin meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti. Eser, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçede açılan Sıbyan Mektebi'ni anlamlı bulduklarını kaydederek, "Burada eğitim görecek yavrularımız, Müslüman bir ülkenin aydın, inançlı nesline katkı sağlayacak. Onların bu eğitimlerini önemsiyoruz ve belediye olarak her zaman destekçileri olacağız. Ailelerin de gönül rahatlığı ile bu kurumlara evlatlarını teslim ederek, dini eğitimlerini almalarını sağlamalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol ise kurs bünyesinde açılan mektep sayesinde parçaların birbirlerini tamamlayacağını ifade etti. Varol, "4-6 yaştan başlayacak ortaokul ve lise bitinceye kadar bu çocuklar dinlerini, İslam'ı ve Kur'an'ı öğrenecekler ve hayata daha güçlü daha donanımlı bir şekilde hazırlanmış olacak. Bu yavrularımız aynı zamanda alacakları güçlü eğitimle imam hatip okullarının alt yapısını oluşturacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilerek, miniklerin eğitim göreceği sınıflar ve oyun alanları gezildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Süleyman Eser Darende Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title