Haberler

Darende'de traktör ve arıcılık malzemesi dağıtıldı -

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörlüğü, Darende'de hak sahiplerine 32 traktör ve arıcılık malzemesi dağıttı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya Koordinatörlüğü, Darende'de hak sahiplerine 32 traktör ve arıcılık malzemesi dağıttı.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesinin salonunda düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, projelerden yararlanmanın önemli olduğunu söyledi.

Şahin, Darende'nin Türkiye'de TKDK aracılığıyla kullanılan yaklaşık 500 milyon liralık desteğin yüzde birini almayı başardığını belirterek bu konudaki girişimleri için Darende Kaymakamlığını kutladı.

Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş da ilçe olarak TKDK'ye 10 ve 11. çağrı dönemlerinde sundukları 79 projenin toplam bedelinin 5 milyon 500 bin lira olduğunu belirterek, "Bu oran Türkiye'de kırsal kalkınma alanında yüzde bir paya tekabül etmektedir. Desteklenen projeler arasında Darende, Türkiye'de ilçeler arasında ilk sıradadır. Bu başarıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli arkadaşlarımızın emeği büyüktür" dedi.

Kuş, bugün 32 traktör, bir karavan, 33 polen kurutma makinesi, 13 bal süzme makinesi ve 3 bin 82 adet polen tuzaklı kovan dağıtacaklarını belirterek, böylece Darende üreticisinin 2 milyon 301 bin lira değerinde kaynaktan yararlanmış olacağını söyledi.

TKDK Malatya Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere de Darende'nin proje hazırlayıp sunmadaki başarısını örnek gösterdi.

Konuşmaların arından Vali Şahin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe ve çalışanlara başarı belgesi verdi.

Daha sonra traktörlerin anahtarları ve arıcılık malzemeleri Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Törene İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MHP Darende Belediye Başkan adayı Lütfü Gültekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin Türkiye Malatya Darende Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title