Haberler

Darende'de İçme Suyu Kaynağı Bulma Çalışmaları

Belediye, sondaj kuyusundan çıkardığı suyu şebekeye aktardı.

Darende Belediyesi, kuraklık nedeniyle yaşanan içme suyu sorununu çözmek üzere sondaj kuyusundan aldığı suyu şebekeye aktardı.

Darende Belediyesinin Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde, sondaj kuyusundan çıkan ve saniyede 15 litre debisi bulunan su, tahlillerinin olumlu çıkmasının ardından şebekeye verildi.

Yeni kaynağın şebekeye bağlanması çalışmalarını inceleyen Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, içme suyu sorununu çözmek üzere iki sondaj kuyusundan su çıkararak güzel bir neticeye ulaştıklarını söyledi.

Eser, "Sisteme verdiğimiz bu sular, sorunu önemli ölçüde çözecektir. İkinci kuyudan çıkan suyu da en kısa sürede sisteme bağladığımızda inşallah evinde su akmayan vatandaşımız kalmayacaktır. Sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Farklı noktalara vurduğumuz kuyulardan güzel neticeler çıkmasını bekliyoruz. Sondaj vurulurken mümkün olduğunca derinlere inerek yeraltı kaynak sularına ulaşıp vatandaşlarımıza sağlıklı ve güzel bir su sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların sorunlarını çözdükçe mutlu olduğunu dile getiren Eser, "İçme suyu şebekemizde yeterli miktarda su olmamasından dolayı vatandaşlarımız sıkıntı yaşadığı için uykularımız kaçıyordu. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız da biz de rahat uyuyacağız" dedi.

Vatandaşlardan suyu israf etmemelerini isteyen Eser, sorunun çözümündeki desteği için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Eser Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title