Haberler

Darende'de Hükümet Konağı Çalışmaları Sürüyor

Malatya'nın Darende ilçesinde yeni Hükümet Konağı yapımı için çalışmalar devam ediyor.

Malatya'nın Darende ilçesinde yeni Hükümet Konağı yapımı için çalışmalar devam ediyor.

İlçede 1956 yılında temeli atılan ve aradan geçen 59 yıl boyunca çeşitli zamanlarda tadilat gören Darende Hükümet Konağı ihtiyaçlara karşılık veremez duruma geldiği için yapılan teknik incelemenin ardından mevcut binanın yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına karar verildi.

Darende Kaymakamı Ali Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında başlatılan çalışmayla İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından yatırım programına alınan konağın Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihalesinin yapıldığını söyledi.

İlçeye kazandırılacak Hükümet Konağı için bir ay içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılacağını belirten Türk, "Yeni hükümet konağı toplam 4 bin metrekare alana sahip olacak. İlçemize kazandıracağımız modern ve son teknolojik alt yapıya sahip yeni Hükümet Konağında, vatandaşlarımızın rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 3 kattan oluşacak. Proje, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde tasarlanacak ve bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, otopark alanı, tören alanıyla engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör bulunacak" diye konuştu.

Mevcut Hükümet Konağının yıkılacağını aktaran Türk, "Hükümet Konağımız tamamlandığında farklı yerlerde hizmet veren kurumlarımız tek çatı altına alınacak. Böylece vatandaşlarımıza günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacaktır" dedi.

İnşaat süresince Kaymakamlık ve bağlı kurumlar ilçede faklı mahalle ve binalarda hizmet verecek.

Kaynak: AA / Yerel

İçişleri Bakanlığı Malatya Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title