Haberler

Darende'de Gezi Düzenlendi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Darende ilçesinde taşımalı eğitim gören 140 öğrenciye "Çevremizi Tanıyalım" adı altında gezi düzenledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Darende ilçesinde taşımalı eğitim gören 140 öğrenciye "Çevremizi Tanıyalım" adı altında gezi düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan etkinlikler kapsamında Darende Nadir İlkokulunda taşımalı eğitim gören öğrenciler, ilçenin önemli kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu.

İlk olarak Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret eden öğrenciler, burada külliye ve Somuncu Baba hakkında bilgiler aldı.

Öğrenciler daha sonra Tohma Kanyonu ve Günpınar Şelalesi'ni gezdi.

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Çolak, yaptığı konuşmada, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkında sahip olduğunu belirterek, "Çevreyi korumak ve kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir." dedi.

Çevre kirliliği ile yürütülen en önemli silahın "çevre bilinci" olduğuna dikkati çeken Çolak, şöyle devam etti:

"Çocuklara küçük yaştan itibaren çevre bilincini aşılamak için ilçemizi gezdirdik. Kirletmenin tabiata, çevreye, insanlığa, doğaya verdiği zararı küçük yaştan itibaren hatırlatmak istiyoruz. Bu bilinçle yetiştiğiniz taktirde çevre alanında yaşadığımız sorunları kökten çözme imkanı buluruz. Çünkü bazı alışkanlıklar küçük yaştan itibaren edep ve terbiye olarak çocuklara, gençlere verilir. Gençler ve çocuklar aldıkları bu terbiyeyi ölünceye kadar devam ettirirler."

Geziye katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken okul tarafından belirlenen başarılı 3 öğrenciye ise tablet hediye edildi.

Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Tacettin Ateş, Durmuş Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Emniyet Müdür Halil Ejder Çelikkaya, daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Somuncu Baba Mehmet Çolak Darende Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title