Haberler

Darende Darbe Girişimine Karşı Tek Yürek

Darende Kaymakamı Ali Türk, ilçede görev yapan resmi kurum temsilcileri ile birlikte yaptığı açıklamada darbe girişiminin şiddetle kınadıklarını söyledi.

15 Temmuz FETÖ'nün askeri darbe girişimine halkın tepkileri sürüyor. Darende ilçesinde de Kaymakam Ali Türk, belediye parkında, resmi kurumların yetkilileri ile birlikte bir açıklama yaparak darbe girişimini kınadı.

Kaymakam Türk, Türk Silahlı Kuvvetlerin değişik kademelerinde görev yapan bazı hainlerin Anayasal düzene ve demokrasiye kanlı bir darbe yapmaya çalıştıklarını belirterek "Bu hainler ellerindeki silahlarla vatanın asıl sahipleri olan milletimize yönelik acımasızca kurşun sıkmışlardır. halkına namlu çeviren zihniyet bununla da kalmamış kamu binalarını bombalamış ortak kullanım alanlarını işgal etmiş ve en önemlisi milletin iradesinin tecelli bulduğu yer olan Gazi meclisimize hayasızca saldırmışlardır" diye konuştu.

Milletin darbenin karşısında durarak kanlı girişimi engellediğini belirten Türk, " Türkiye Cumhuriyeti'nin ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet övgü ve taktiri ziyadesiyle hak etmektedir. Türkiye'nin sorunlarının çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olabileceğini, güvenlik güçlerinin ancak ve ancak vatanın birlik ve dirliğini korumak maksadı ile kullanılabileceği, şanlı Türk Ordusunun böylesi akıl dışı girişimlerle lekelenemeyeceğine olan inancımız tamdır. Milli iradenin dışında başka bir irade kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.

Saldırılarda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Kaymakam Türk, geride kalan ailelerine ise sabırlar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasiye sahip çıkılması talimatı ile birlikte meydanları dolduran Darendelilere teşekkür eden Türk, "Bu haklı mücadele tehlike bertaraf edilene kadar vatandaşlarımız meydanlarda çekilmemeye davet ediyoruz" dedi.

Açıklamaya Kaymakam Ali Türk'ün yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser,Cumhuriyet Savcıları Mustafa Ortanca, Mustafa Özkan, Hakim Ender Genç, Emre Nalbantoruç, Emniyet Müdür Vekili Ergül Taşkıran ile Jandarma Bölük Komutan vekili Nadir Ceylan katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Darende Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title