Haberler

Darbeyi Yöneten ABD'li Komutan: John F. Campbell

Güncelleme:

İncirlik'te TSK'nın bütün subaylarını fişleten ABD'li John F. Campbell, darbe girişiminin organizatörü oldu. Cuntacılara paralar ise Nijerya bankası kanalıyla CIA ekibince ulaştırıldı.

Türkiye'de bir dönüm noktası niteliği taşıyan 15 Temmuz'un dış bağlantıları deşifre oluyor. Darbe sürecinde aktif rol alan bir askeri kaynaktan dış bağlantılara dair çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Yeni Şafak'a konuşan kaynak, darbe sürecini hazırlayan ve yöneten unsurlar arasında ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi. Aynı kaynak ayrıca, darbeye kadar olan süreçte kullanılan haberleşme kanallarına dair de önemli bilgiler verdi.

DARBE ÖNCESİ İKİ SIR GÖRÜŞME

Darbe girişimi öncesi 2 kez gizlice Türkiye'yi ziyaret eden General John F. Campbell'ın hem Erzurum'da hem de Adana'daki İncirlik Üssü'nde sır görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

DARBE BAŞARILI OLSAYDI SOLUĞU TÜRKİYE'DE ALACAKTI

Askeri kaynağa göre, ordu içerisinde görev yapan tüm subay kadrosunun eğilimleri konusunda hazırlık sürecini yöneten isim yine ABD'li General Campbell idi. 2014 yılından bu yana Afganistan'da konuşlu Uluslararası Destek Gücü'nün (ISAF) komutanlığını yürüten ve geçtiğimiz Mayıs ayında emekli olan Campbell'ın, darbenin başarılı olması halinde en kısa sürede yeniden Türkiye'ye gelme konusunda cuntacı isimlerle mutabık kaldığı belirtiliyor.

PARA AKIŞI

İki ay önce emekli olan ISAF Komutanı General John F. Campbell'ın bulunduğu ve darbeye destek amacıyla Nijerya'da bulunan UBA Bank şubesinden CIA aracılığı ile ciddi para akışı sağlandığı bilgisini verdi. Aynı kaynak ayrıca, darbeye kadar olan süreçte kullanılan haberleşme kanallarına dair de önemli bilgiler verdi.

UBA BANK'TAN GELEN PARALAR CUNTACILARA

15 Temmuz'a giden süreçte Nijerya merkezli United Bank of Africa (UBA), 6 aylık para trafiğinin üssü oldu. Nijerya'dan Türkiye'ye para transferi, CIA tarafından oluşturulan bir ekip tarafından yürütüldü. Cuntacıları darbeye ikna sürecinde yüklü miktarda transfer gerçekleşti. Türkiye'ye gönderilen para, ülke içinde 80 kişilik özel ekibe ait farklı banka hesaplarına havale edildi.

ELDEN TESLİM EDİLDİ

CIA'in oluşturduğu özel ekip üyelerince çekilen para, varacağı son adrese, yani cuntacılara elden teslim edildi. Doğu ve Güneydoğu'da bazı tanınmış isimler bu faaliyette etkin görev alırken, iç ve batı Anadolu'da ise Gülenist çete mensupları kullanıldı.

SUBAYLAR İNCİRLİK'TEKİ MASADA TEK TEK FİŞLENDİ

2015 yılının ikinci yarısından itibaren FETÖ lideri Fetullah Gülen'e bağlı subayların desteği ile İncirlik'te oluşturulan tetkik merkezinde, emrinde asker olan tüm birimlerin haritası çıkarıldı ve tek tek eğilimleri, kişilikleri, kökenleri konusunda 'istişareler' yapıldı. En küçük bir karakol komutanından başlanarak tüm birimler üzerinde çalışma yürütüldü. Karakol, birlik, bölük, alay, tugay, tümen, kolordu ve ordu içerisinde emrinde asker bulunduran ve asker üzerinde aktif etkisi olan komuta kademesinde görevli isimler yakın markaja alındı. (Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yeni Şafak İncirlik Türkiye Nijerya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title