Haberler

Darbeye Şahit Olmak Ürkütücü

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden İzlanda eski Dışişleri Bakanı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Gisladottir, 15 Temmuz darbe girişimini "Böyle bir durumla karşılaşmak korkunç" ifadesini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gisladottir'e, başörtülü bir kadının sürücülüğünü yaptığı araçla darbe girişimcileriyle mücadeleye gidenlerin yer aldığı sembol fotoğrafı göstererek 15 Temmuz akşamı önemli bir sınav verildiğini ve bu sınavdan başarıyla çıkıldığını söyledi. Özellikle kadınların hiçbir siyasi görüş ayırt etmeden destek darbeye karşı destek verdiğini belirten Şahin, "İnsanlarımız demokrasisiz yaşanamayacağını gösterdiler. Meydanları ve alanları doldurdular. 2 milyon şehir ayağa kalktı. Başta kadınlarımız olmak üzere destek veren herkesin alnından öpüyorum" şeklinde konuştu.

KADIN HAKLARI PROJESİNE DESTEK VERİYORUZ

Şahin, kendileri için kadın haklarının önemli olduğunu ifade ederek, "Belediyenin en önemli birimlerinde kadınlarımızı yönetici ve başkan olarak atadık" dedi.

Şahin, makamında kabul ettiği Gisladottir'e UN Women'in Türk kadınlarının hakkını araması için uluslararası bir kazanım olduğunu söyledi.

Bakanlığı döneminden kadın hakları ile alakalı çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde UN Women'in İstanbul'da temsilcilik açtığını anımsattı.

Parlamentoda yasa çıkartma konusunda önemli başarı hikâyeleri olduğunu dile getiren Şahin, "Ama en önemli şey uygulamalar. Uygulamalarda da yerel yönetimlerdir. Biz belediyenin en önemli birimlerinde kadınlarımızı yönetici ve başkan olarak atadık" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleriyle beraber kadınlar için komisyon kurduklarını ifade ede Şahin, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyemizden aldığımız bütçeyi 8 kat arttırarak kadının yaşamına dair eğitimde, sağlıkta, istihdamda ve şiddetle mücadele gibi önemli başlıklarda projeler gerçekleştirdik. 2,5 yıl içinde binlerce kadının yaşamına dokunduk. Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle "Gelin etmeyin okula gönderin" sloganlıya başlattığımız projemizle okulu yarım bırakmak zorunda kalan kızlarımız yeniden okula döndü. Kadının sağlığını ilgilendirecek çalışmalar yapıyoruz. Kanser taramasında özellikle kadınlarda çok fazla görülen meme kanseri taramasında 40. sıradan 4. sıraya geldik. Bizim yaptığımız çalışmalar sayesinde hastalığını öğrenen kadınlar tedaviye başladı."

SURİYELİ KADINLARI DA PROJELERİMİZE DAHİL EDİYORUZ

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli kadınlar için de Sosyal uyum ve entegrasyon konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Gisladottir'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, "Bugün sizin burada olmanız hem bütçeleme hem Suriyeli mülteci kadınların sistemin içine dahil edilmesi için önemliydi. Ziyaretiniz birlikte çalışma modelini kuvvetlendirmek için önemli bir fırsat olarak görüyorum." dedi.

Gisladottir de Şahin'i bakanlığı döneminden beri tanıdığını anımsatarak, Şimdi başkan olarak kadınların haklarının kazanımında çok katkı sağladığını belirtti.

2013 yılından beri temaslarımız oldu. Bu ofisi açmamızda Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetinizin çok katkısı oldu." dedi.

Temsilciliği açtıklarında 2 kişi çalışırken şimdi 20 çalışanları olduğunu dile getiren Gisladottir, şunları kaydetti:

"2013 yılından beri temaslarımız oldu. Bu ofisi açmamızda Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetinizin çok katkısı oldu. Kadınlar için ilk hedefimiz olan bütçe planlamasını projeler şehri olan Gaziantep'te başlatmıştık. Bu projenin ikinci aşamasına geçmek istiyoruz. Gaziantep'in tekrar ev sahipliği yapması arzusundayız. Suriyeli mülteci kadınlar konusunda Cenevre'de ve Gaziantep'te de bir toplantı gerçekleşmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde bu projelerin daha somut hale getirilmesini istiyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Fatma Şahin İzlanda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title