Haberler

Darbeler ve Yükselen Türkiye" Konferansı

Yazar Abdurrahman Dilipak, "Suriye'de Rusya, Hizbullah, İran, Lübnan, Irak var, olmayan yok. Kimsenin varlığına kimsenin itirazı yok ama Türkiye'den tır göndermeye kalkıyorsunuz MİT tırlarına operasyon yapıyorlar.

Yazar Abdurrahman Dilipak, " Suriye'de Rusya, Hizbullah, İran, Lübnan, Irak var, olmayan yok. Kimsenin varlığına kimsenin itirazı yok ama Türkiye'den tır göndermeye kalkıyorsunuz MİT tırlarına operasyon yapıyorlar. Biz bir haftada DAEŞ ve Esed'i hallederiz ama bütün dünya bizim oraya girmemize karşı." dedi.

Dilipak, Çankırı Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Darbeler ve Yükselen Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin darbelerin içinden gelen bir ülke olduğunu söyledi.

Darbelerden uzaklaşmak için ilk olarak ekonomik dağılımın düzeltilmesi gerektiğini vurgulayan Dilipak, "Dünya gelirlerinin yüzde 25'i Amerika'ya, yüzde 25'i Avrupa'ya, yüzde 25'i Çin, Japonya ve Kore'ye, yüzde 25'i ise tüm dünyaya. 62 kişinin geliri dünya gelirinin yarısı. Bunların çoğu Amerika'da. Bunu çözmemiz gerekiyor artık. 40 kişiye 1 pul, 1 kişiye 40 pulla adalet olmaz." diye konuştu.

Dilipak,Türkiye'de AK Parti ile geride kalan süreçte belirli bir yol kat edildiğini işaret ederek, "Düne göre ilerideyiz ama gitmemiz gereken yolun henüz başındayız." ifadelerini kullandı.

Bütün dünyanın, Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istemediğini anlatan Dilipak, şunları kaydetti:

" Suriye'de Rusya, Hizbullah, İran, Lübnan, Irak var, olmayan yok. Kimsenin varlığına kimsenin itirazı yok ama Türkiye'den tır göndermeye kalkıyorsunuz MİT tırlarına operasyon yapıyorlar. Biz bir haftada DAEŞ ve Esed'i hallederiz ama bütün dünya bizim oraya girmemize karşı. Orada Şii ve Kürt koridoru oluşturmak istiyorlar. Bizim Afrika ve Arap Yarımadası ile bağımızı koparmaya çalışıyorlar. İran'ı kontrol etmek istiyorlar. Ermenistan'ı yanlarına alarak doğu koridorunu kapatıyorlar. Yukarıda Rusya var. Bulgaristan ve Yunanistan'ı yedeklerine alıp Türkiye'yi hapsetmek istiyorlar. Bu bariyeri aşmak istiyorsak Suriye bizim için önemlidir. Biz Suriye'den vazgeçemeyiz."

Programın sonunda Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Dilipak'a rahle ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title