Haberler

Darbecilerin Kurşununu Ömür Boyu Göğsünde Taşıyacak

15 Temmuz darbe girişiminde çıkan olaylarda hainlerin kalbinden yaraladığı 39 yaşındaki Musa İlhan, taburcu oldu. Ömrü boyunca kalbindeki kurşunla yaşamak zorunda olan İlhan, hastanede gözlerini açtığında yanındakilere "Reis Yaşıyor mu? Cumhurbaşkanımız yaşıyor mu?" diye sordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızan Fetullahçı terör örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin püskürtülmesi sırasında Musa İlhan (39) AKOM önünde G3 mermisi ile kalbinin yanından vuruldu. Darbe girişimimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyan İlhan, arkadaşlarıyla önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezine giderek burada darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ üyesi teröristlerin dışarı atılmasına yardımcı oldu. Ardından arkadaşları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) binasının önüne gelen İlhan burada darbeci askerlerin hedefi oldu. İlhan, kalbinin 3 milimetre yanına isabet eden 7.62 mm'lik G3 mermisi ile vuruldu.

Hemen hastaneye kaldırılan İBB sosyal hizmetler görevlisi Musa İlhan, 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Uyanınca yanındaki hemşireye ilk sorusu, "Reis yaşıyor mu? Cumhurbaşkanımız yaşıyor mu?" oldu. İlhan riskli olduğu için bir daha ameliyat olmayı kabul etmedi ve göğsünde G3 mermisi ile yaşamaya karar verdi.

"Mesele vatan olunca gerisi teferruattır"

15 Temmuz gecesi FETÖ Teröristlerinin karşısında kahramanca duran Musa İlhan, " Bizi gördüğü gibi ateş ettiler hiçbir diyalog olmadı. İlk başta yaklaşmamamız için ayaklarımıza doğru ateş ettiler sonra vurulduğumu hatırlıyorum. Ayaklarımın yerden kesilip düştüğüm o anı hatırlıyorum. Düştüğüm anda Kelime-i şehadet getiriyormuşum. 3 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ilk olarak cumhurbaşkanımızı sordum. Hemşire hanıma 'Reis yaşıyor mu? Cumhurbaşkanımız yaşıyor mu? ' dedim. Yaşadığı haberini alınca o kurşunun o acının boş olmadığını hissettim. Hastanedeki geri kalan günlerde huzur içerisindeydim. 3 Ocak 2014 tarihinde zaman gazetesini yakmaya gittiğimde tepki görmüştük. Mesele vatan olunca gerisi teferruattır" dedi.

"15 Temmuzun nişanesi olarak kalbimizde kalacak"

Kurşunların önüne gitmemin bambaşka bir duygu olduğunu ifade eden İlhan, "O akşam bizde bir tılsım vardı. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız biz ölümüne yola çıktık deyince bizimde söyleyecek çok fazla sözümüz yoktu. O an hiç korkmadım ama normalde o kadar cesaretli bir insan değilim. Bu saatten sonra tekrar ameliyat olmam benim için zor. Ömrümüz boyunca 15 Temmuz da yediğimiz kurşunu taşıyacağız. Buda bize 15 Temmuzun nişanesi olarak kalbimizde kalacak. Ama hiçbir zaman yapılan kalleşliği ve kahpeliği unutmayacağız" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title