Haberler

Darbecilerin 12 Saat Rehin Tuttuğu Batman İl Jandarma Komutanı Albay Topuz, Demokrasi Nöbetinde

Batman ve Bingöl'de darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Batman ve Bingöl'de darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Batman'da 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından başına silah dayanarak 12 saat rehin tutulan İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz da demokrasi nöbetine katıldı. Batman'da toplanan vatandaşlara konuşan Vali Ahmet Deniz, "Benim komutanımın kafasına hainlerden biri silah dayadı. O Komutan bugün burada, hain çeteler nerede" dedi.

Batman ve Bingöl'de 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbetleri devam ediyor. Batman'da Valilik meydanında toplanan vatandaşlara Vali Ahmet Deniz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, 15 Temmuz'da darbeci girişimcileri tarafından 12 saat rehin tutulan İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, Emniyet Müdürü Necati Denizci, Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar da katıldı. Platforma çıkan Batman Valisi Ahmet Deniz, 15 Temmuz gecesi Silahlı Kuvvetlerin içine sızmış hain, alçak, Fethullahçı terör örgütü çetelerinin darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu, Emniyet mensuplarının kararlı duruşu, kendi içinden çıkan hainlere karşı dimdik ayakta duran Silahlı Kuvvetlerin ve asıl olan milletin sayesinde bu belayı def ettiklerini söyledi.

VALİ: KAFASINA SİLAH DAYANAN KOMUTANIMDA BURADA

Terör örgütü ve onun destekçilerinin bu millete diz çöktürmeye çalıştıklarını ancak onlar ve arkalarındaki gücün Çanakkale'de bu milleti dize getiremediklerini belirten Vali Deniz, "Dün olduğu gibi bugün de bir ve beraberiz. İşte bugün de Türkiye'nin bütün meydanlarında Batman'da, Diyarbakır'da, İstanbul'da, Edirne'de yine Türküyle Kürtüyle Arapıyla Çerkez'iyle bu meydanlarda ayaktayız. Bu milleti dize getiremeyecekler çünkü Fatih ve Selahattin Eyyubi'nin torunları bir oldukça başaramayacaklar. Bu millete güveniyordum 15 Temmuz günü bu güvenimi boşa çıkarmadınız, gurur duyuyorum sizinle. Siz her şeyin en güzeline layıksınız biz burada Emniyet Müdürümüz o gün dim dik ayaktaydı polisiyle. Benim, komutanlarıma hain çetelerinden biri başına silah dayadı. O da bugün burada. Bölge komutanımız izinde olmasına rağmen talimatlarını verdi. Şimdi vatanını sevenler, bayrağını sevenler burada, hainler, çeteler içeride" dedi. Batman Valisi Deniz, daha sonra vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdik.

BİNGÖL'DE TÜRKÇE-KÜRTÇE MEVLİT OKUTULDU

Bingöl'de devam eden demokrasi nöbetinin 8'nci gününde 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşlar için Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlit okutuldu. Bingöl Belediyesi ile Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen organizasyonda, darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlar için Genç Caddesi üzerinde mevlit okutuldu. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Ak Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve parti teşkilatı, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, çeşitli kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi nöbetinde, şehitler için Kürtçe, Zazaca ve Türkçe mevlit okunduktan sonra İl Müftüsü Mecit Can, vatandaşlarla birlikte toplu halde dua etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Topuz Mecit Can AK Parti Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title