Haberler

Darbecileri Durduran Komiser Terfi Etti

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Urla ilçesindeki Menteş askeri kampından aldığı 400 eski harp okulu öğrencisiyle Valiliği kuşatmaya giden "darbecileri" engelleyen Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Bekir Önsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu kararıyla başkomiserliğe terfi etti.

Önsal, emniyet teşkilatındaki rütbeli personelin terfilerini değerlendiren ve "Polis Şurası" olarak nitelendirilen Yüksek Değerlendirme Kurulunca başkomiserliğe yükseltildi.

Komiser olduktan sonra FETÖ/PDY mensubu amirleri tarafından baskı altında tutulan Önsal'ın, çeşitli gerekçelerle soruşturmalar geçirtilerek terfi almasının engellendiği öğrenildi.

"Benim ailemde 3 şehit var, 4'üncüsü de ben olurum"

Önsal'ın 15 Temmuz'da darbeci askerlerin başında bulunan albayla girdiği diyalog, polis tutanaklarına yansımıştı.

Urla Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Menteş kampından hareket eden bir grup askerin kent merkezine gitmeye çalıştığı yönünde bilgi aldı.

Bunun üzerine bölgede önlem alan polis ekipleri, 400 eski harp okulu öğrencisinin bulunduğu askeri konvoyu İskele mevkisi önünde durdurdu.

Bir gün önce kampa katılan ve tatbikat gerekçesiyle birliklerinden çıkarıldıkları öğrenilen silahlı öğrencilerle başlarındaki rütbeli subayın Valiliği kuşatmaya çalıştığını öğrenen az sayıdaki polis, geçişi engellemek için kararlı bir tutum ortaya koydu.

Yolu trafiğe kapatan polis ekipleri, askeri konvoyun Valiliğe gitmesine izin vermedi.

Aracından inen askerlerin başındaki eski albay, polislere "Tatbikata gidiyoruz." diyerek yolun açılmasını istedi. Görevli bir polis memurunun kendilerinde böyle bir bilgi bulunmadığını belirterek izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Askeri öğrencilerin başındaki albay, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Bekir Önsal'a, "Sen ne cesur çıktın komiser. Bizi belindeki o tabancayla mı durduracaksın?" sözleri üzerine Komiser Önsal'dan, "Albayım, bizim ailede 3 şehit var, 4'üncüsü de ben olurum, önemli değil ama sizi buradan geçirtmem. Tabancamda 13 mermi var. Emin ol, ısrar ederseniz bunun biri sana nasip olur." yanıtını aldı.

Polisin kararlı tutumu üzerine harp okulu öğrencilerini taşıyan araçlar, Menteş kampına döndü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında darbenin Menteş kampı ayağını yönettiği iddiasıyla gözaltına alınan eski Kurmay Albay Enver Topal ile eski Kurmay Yarbay Akif Açıkgöz tutuklanmış, harp okulu öğrencilerine yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Konvoyun durdurulma anı güvenlik kamerasında

İzmir Valiliğini kuşatmak için Menteş kampından hareket eden konvoyun durdurulma anı, bir otelin güvenlik kamerasınca ve vatandaşların cep telefonuyla görüntülenmişti.

Görüntülerde konvoyun yola çıktığı bilgisi üzerine polisin İskele mevkisinde kontrol noktası oluşturması ve araçları yola çekmeleri yer alıyor.

Saat 02.20 civarında kaydedilen görüntülerde, karakolda görevli nöbetçi polislerin silahlarıyla yola doğru koşmaları dikkati çekiyor.

Az sayıda olmalarına rağmen yolu kapatmaya çalışan polis ekiplerinin, konvoyu geri çevirmek için verdikleri mücadele de görüntülere yansıdı. Kontrol noktasına gelen üniformalı 2 rütbeli askerin polislerle yaklaşık yarım saat görüştükten sonra Menteş kampına döndükleri görülüyor.

İçlerinde çok sayıda üniformalı askerin bulunduğu araçların dönmesi üzerine bazı vatandaşların, "Darbe istemiyoruz." diyerek tepki gösterdikleri duyuluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Urla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title