Haberler

Yarbay İtiraf Etti! Darbecilere Erdoğan'ın Yerini ABD Bildirecekti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerinin tespit edilememesi halinde cuntacılar, Amerikalılar'dan yer tespiti ve net konum ile ilgili yardım alarak operasyonu gerçekleştirecekti.

FETÖ'nün darbe girişiminden sonra itirafçı olan Kara Havacılık Alayı Bakım Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat, cuntacı subaylarla yaptıkları görüşmeleri, darbe plan toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kaçırılmasının nasıl planlandığını tek tek anlattı.

Bolat, darbecilerin Erdoğan'ı kaçırmak için 3 Sikorsky ve 6 Cougar'dan oluşturdukları helikopter filosu ile 80-90 kişilik bir ekip görevlendirdiklerini, Erdoğan'ın yerinin tam tespiti için gerekirse "Amerikalılardan" destek istenebileceği ve rehin alındıktan sonra karşı operasyon olması halinde ise Erdoğan'ın öldürüleceğini ifade etti.

İşte darbe teşebbüsü gecesi helikopterlerin organizasyonundan sorumlu olan FETÖ'cü Yarbay Bolat'ın ihanet dolu itirafları:

MERMİLİ MESAJ

"8 Temmuz 2016'da Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Halil Gül beni telefonla görüntülü arayarak 'sus' işareti yapıp '9 mm çapında mermi' göstererek darbe olacağını söyledi.

BENDEN 3 ŞEY İSTEDİLER

14 Temmuz'da saat 17.30'da tekrar Gül ve Karacan'a ne yapıyorsunuz diye sordum. Her şeyi hazırladıklarını söylediler. Darbenin 15 Temmuz akşamı olacağını söylediler. Benden 3 şey istediler. 1. Ankara MİT Başkanlığı'na bir hava indirme harekâtının yapılacağını Sikorsky helikopterlerle uçacakların listesini gösterdiler. İkinci olarak darbenin yapılacağı gün helikopterleri dışarıda bırakmamı söylediler. Ben de kabul ettim. Üçüncü istekleri ise 2 Sikorsky'ye hızlı indirme teşkilatı kurmamı istediler.

OSTİM'DEKİ EVDE DARBE PLANI YAPILDI

Ardından akşam saat 19.00-20.00 saatlerinde Gül ve Karacan ile Kara Havacılık Komutanlığı'nın Ankara yönündeki Opet benzinliğinde buluştuk. Yanlarında ise Kara Havacılık Harekât Eğitim Şube Müdürü Binbaşı Okan Kocakurt vardı. 3 araçla OSTİM semtinde bulunan sitedeki bir eve gittik. Plan orada yapıldı.

MARMARİS'E GİDİNCE PLAN DEĞİŞTİ

O odada şu konuşmalara şahit oldum: Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da alınması planlanmış ama Marmaris'e gidince bu plan bozulmuş. Yeni plana göre, SAS / SAT komandoları İstanbul'daki kışlalarından silah çaldıktan sonra İstanbul'da bulunan 4. Kara Havacılık Sikorsky'leriyle İzmir Çiğli'ye gidecek. 3. Kara Havacılık Alayı'ndan 3 Cougar personel taşıyan helikopterin de bu ekiple Çiğli'de buluşacağı ve Çiğli'deki 3 Cougar'ın da bu ekibe dahil olacağı anlatıldı.

HEDEF ERDOĞAN'DI

Özel Kuvvetler'den olduğunu tahmin ettiğim şahıs, karşı bir operasyon olması durumunda Cumhurbaşkanı'nı kimsenin ellerinden alamayacağını söyledi. Ben de bu konuşmalardan Cumhurbaşkanı'nı kurtarmak için yapılacak bir operasyonda bizim başarısız olmamız durumunda Cumhurbaşkanı'nı rehin alan ekibin onu öldüreceğini anladım.

ORASINI KARIŞTIRMA

Bu planları biz 14 Temmuz gecesinde konuştuk. Yapılan plan uygulamaya 16 Temmuz'da gece saat 03.00'te devreye girecekti. Okan Kocakurt Özel Kuvvetçi olduğunu düşündüğüm şahsa Çiğli'den sonra Cumhurbaşkanı'nın nereye götürüleceğini sordu. Diğer Özel Kuvvetçi şahıs Kocakurt'a 'orasını karıştırma' diye bilgi vermedi.

BAŞBAKAN ÇATIŞMAYA GİRİLEREK ALINACAKTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın alınması için Başbakanlık Konutu'na karadan girilecek. Gerekirse çatışmaya girilerek Başbakan alınacaktı.

KOBRA'YLA KAPIYI İNDİRİP FİDAN'I ALACAKLARDI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan Yeni Mahalle'deki MİT Lojmanları'ndaki villasından alınacaktı. Bunun için de 1 Sikorsky ile 2 Cougar Personel MİT'in içine indirilecek.

ALA'NIN NÖBETÇİLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLECEKTİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın alınması için tespit edilen 2 ikametgahına karadan müdahale edilerek yaya olarak ikametlerine yaklaşılacak. İkamet nöbetçileri etkisiz hale getirilecek. Gerekirse silahlı çatışmaya girilerek Efkan Ala alınacaktı.

HAVA KUVVETLERİ YERLE BİR EDECEK

Planlar konuşulduktan sonra ikametten ayrıldık. Ben Halil Yarbay'a bu planın uygulanması Cumhurbaşkanının alınmasına bağlı ise bu plan yürümez dedim. Halil Yarbay da bana 'Allah bize yardım edecek' dedi. Ben de Halil Yarbay'a bu darbenin başında kim ve kimler var dediğimde, 'Genelkurmay Başkanı bu işin başındadır' dedi. Halil Yarbay bana en kansız plan olduğunu cumhurbaşkanını alamayacakları takdirde Hava Kuvvetleri'nin ülkeyi yerle bir edeceklerini söylediler.

HADİ BAŞLIYORUZ

15 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında üslerde yapılan üst düzey denetimler sırasında deşifre olduğumuzu düşünmeye başladık. Bu sırada Halil Gül Yarbay beni Karargâh'a çağırarak, 'hadi başlıyoruz' dedi ve gitti. Bu esnada helikopter sesleri gelmeye başladı. Yarbay Mehmet Demirhisar ve Binbaşı Osman Karacan'ın da uçuş hattında olduğun gördüm. Kobra helikopterlerin başında Taarruz Tabur Komutanı olan ve aynı zamanda kışla nöbetçisi Yarbay Özcan Karacan'ın olduğunu gördüm. Bu arada kobra tipi helikopterlere mühimmat yükleniyordu. Özcan Karacan'a nereye gittiklerin sorduğumda 'Akıncılar Hava Üssü'ne gittiklerini' söyledi.

FETÖ'NÜN BİR OPERASYONU

Ünsal Işık Paşa darbenin planlandığı gibi gittiğini söyledi. Ben de bu saate kadar belirlenen hedeflerin hiçbirisini alamazsanız halk direnir çok kan dökülür dedim. Bunun üzerine Kurmay Başkanı Mehmet Şahin gerekirse Hava Kuvvetleri bu ülkeyi yerle bir eder dedi. Bu arada TV'den Genelkurmay Başkanı'nın kurtarıldığı haberini duyunca kafamda şimşekler çaktı. Darbe olayının FETÖ'nün bir operasyonu olduğunu anladım. Bu esnada da Yarbay Özcan Karacan telsizden, 'bizden olmayan herkesi vurun' talimatını veriyordu. Orada bulunan herkes insanları öldürmekten normal bir işmiş gibi bahsediyordu. Sabah olup ortalık aydınlanınca darbenin komuta kademesindeki liderler birkaç helikopterle Akıncılar Üssü'ne götürüldü.

AMERİKALILARDAN KONUM YARDIMI

3 Sikorsky, 6 Cougar ile 80-90 kişilik bir güç oluşturulacağı söylendi. Cumhurbaşkanı'nı, kaldığı otelde bir şekilde rehin alarak Milas üzerinden Çiğli'ye getireceklerini söylediler. Gerekirse Amerikalılardan yer ve net konum tespiti ile yardım alabileceklerini ve ayrıca 3-4 kişilik sivil kıyafetli ekiple Cumhurbaşkanı'nı takip ettiklerini söylediler.

BAŞYAVER DE İHANETİN İÇİNDE

FETÖ militanlarının darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Ali Yazıcı'nın da hain planda görev aldığı ortaya çıktı. İhanetin itirafı Başyaver'le darbe gecesi aynı araçta olan ve tutuklanan Yarbay Emin Güven'den geldi. Güven, "Başyaver'e Erdoğan'ın kaldığı otele gidip tam yerini bulması görevi verilmişti" dedi. Yaverin de, "Ben Cumhurbaşkanı'nın yanına gider yerini öğrenirim. Benden şüphelenmezler" dediğini aktardı. Muhafız Alayı'nda Başyaverin önünde Marmaris CAS uydu görüntüleri ve kroki planlarının bulunduğunu anlattı.

İşte Yarbay Emin Güven'in ifadesi:

MASADA UYDU GÖRÜNTÜSÜ VE KROKİLER VARDI

"Kurmay Albay Fırat Alakuş'la Muhafız Alayı'na gittik. Alakuş, kamelya bölgesinde 5-6 kişinin bulunduğu bir masaya gitti. Burada olanlar arasında Muhafız Alay Komutanı'nı tanıdım. Başyaver Ali Yazıcı sivildi. Masanın üzerinde otel yada tatil köyü olduğunu değerlendirdiğim ve üzerinde Marmaris CAS uydu görüntüleri olan krokiler ile planlar vardı.

BENDEN ŞÜPHELENMEZLER

Ali Yazıcı'nın görevi, Marmaris'e giderek Cumhurbaşkanı'nın yerini tespit etmek ve koordinatlarını Fırat Alakuş'a bildirmekti. Yazıcı, 'Ben Cumhurbaşkanı'nın yanına gider yerini öğrenirim, benden şüphelenmezler' diyerek bu görev ile görevlendirilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Marmaris Çiğli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title