Haberler

Darbeciler Vatandaşları Şehit Edip 'Bunda da Bir Hayır Vardır' Mesajları Atmışlar

Güncelleme:

Kırıkkale'de FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan M.A, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi örgüt mensuplarından gelen mesajları anlattı. İtirafçı M.A, "Darbeciler tarafından şehit edilen vatandaş ve polislerle alakalı 'Bunda da bir hayır vardır' tarzında mesajlar gördüm. 'Kur'an-ı Kerim'de Hz. Hızır bir çocuğu öldürmüştü ancak bir hikmet vardı. Biz de bu ölümleri bunun gibi düşünebiliriz' tarzında bir ifade gördüm" diye konuştu.

ÇARPICI BİLGİLER

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan M.A, 15 Temmuz'da şehit edilen vatandaş ve polislerle ilgili örgüt mensuplarından gelen mesajları anlattı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 8 sanıktan M.A, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak verdiği ifadesinde, örgütün 15 Temmuz darbe girişimi, çözüm süreci ve haberleşme programlarına ilişkin bilgiler verdi.

FETÖ'NÜN PROGRAMLARINI KULLANMIŞLAR

M.A, 2004 yılında Ankara'da 3 ay kadar örgütün küçük il abiliği ve esnafa abilik yaptığını, bu dönemde esnaftan himmet, kurban gibi yardımlar topladıklarını söyledi.

17-25 Aralık'a kadar örgüt sohbetlerinin dini konular içerdiğini, bu süreçten sonra ise toplantılarda siyaset konuşulmaya başlandığını, bu dönemde devlete ve millete karşı güvensizliğin olduğu ve devletin kendilerini anlamadığı gibi konuların konuşulduğunu anlattı.

"ByLock" programını 2015 yılı ortalarına kadar kullandıklarını belirten M.A, şu bilgileri verdi:

"Daha sonra T.M. telefonlarımıza 'Eagle' programı yükledi. Bu program kartal logosu olan kırmızı renkli bir programdı. 'Eagle' programı ile birlikte lüzum halinde programın silinebilmesi için 'Clear Them All' isimli bir program daha yükleniyordu. 'Eagle' programı en az 8 haneli bir şifreyle açılıyor ve bu şifreyi kendimiz kuruyorduk. Görüşmeler daha çok nerede toplanılacağıyla alakalıydı. Dini temalı paylaşımlar ve Fetullah Gülen'in bazı sözleri paylaşımda kullanılıyordu."

M.A, Kırıkkale'de abiler olarak haberleşme amacıyla önce "Eagle" sonra "Tango" programını kullandıklarını, bu program görüşmelerinin 2 gün sonra otomatik silindiğini kaydetti.

"15 TEMMUZ İÇİN DUA İSTENDİ"

2016 yılı Haziran ayında kendi telefonunda kurulu olan programdan "Temmuzun 14'üne kadar Peygamberimizin Hendek Savaşı'nda ettiği duayı edin" şeklinde mesaj geldiğini aktaran M.A, şöyle devam etti:

"Ben de bu mesajı polis memuru Y.E'ye, diğer arkadaşlara iletsin diye gönderdim. Ancak neden bu duayı ettiğimizi bilmiyordum. Darbe gecesi telefonumu açıp kapattım ve bir anda T.M'nin kurduğu grup hesabından tanımadığım kişilerin yüzlerce mesajı düştü. Mesajların içeriğinde darbe girişiminden memnun kalınmış havası vardı. Ben hemen H.Ö'ye mesaj attım ve 'bu kimin işi' diye sordum. O da bana oyun oynuyorlar, kumpas kurmuşlar gibi mesajlar attı. Gece darbe girişimi başarısız olunca Kırıkkale'deki bizim abimiz olan sağlıkçı A.B. ve Kahramanmaraş Elbistan'daki T.M'den 'Bu olayda bizim dahilimiz yok, darbeyi biz yapmadık' tarzında mesajlar geldi. Daha sonra tekrar iki şahıstan 'Tüm mesajları silin' dile mesaj geldi."

"BUNDA DA BİR HAYIR VARDIR"

FETÖ'nün darbe girişiminin ertesi günü H.K'nın telefonunda 'Tango' görünümlü programa darbeyle ilgili M.D. isimli bir gruptan gelen bazı mesajları gördüğünü ifade eden M.A, "Darbeciler tarafından şehit edilen vatandaş ve polislerle alakalı 'Bunda da bir hayır vardır' tarzında mesajlar gördüm. 'Kur'an-ı Kerim'de Hz. Hızır bir çocuğu öldürmüştü ancak bir hikmet vardı. Bizde bu ölümleri bunun gibi düşünebiliriz' tarzında bir ifade gördüm." bilgisini verdi.

DİN İSTİSMARI

M.A, örgütün hükümet içerisinde çok sayıda İrancı ve Vahabi olduğu propagandası yaptığını ve "Bunlar Ehli Sünnetten haz almaz" denilerek, 'en büyük Ehli Sünnet olan' Fetullahçı yapılanmanın bitirilmek istendiğinin savunulduğunu anlattı.

Yine örgüt içinde Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerinin cemaatleşmeye teşvik amaçlı kullanıldığına, cemaatten çıkanın dinden çıkacağı algısının oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çeken M.A, ifadesinde "Said Nursi'nin kitaplarında yer alan 10 Lema isimli risalede geçen 'şefkat tokatları' bahsi sık sık okutularak cemaatten ayrılanın karnı ağrısa bu sebeple olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyordu" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title