Haberler

Darbeci Komutan, Amacına Ulaşamayınca 'Bağlılığını' Bildirmiş"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın 15 Temmuz gecesi güç denemesinde başarılı olamayacağını anlayınca saat 03.00 gibi "Efendim, sizin emrinizdeyim." dediğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın 15 Temmuz gecesi güç denemesinde başarılı olamayacağını anlayınca saat 03.00 gibi "Efendim, sizin emrinizdeyim." dediğini söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ darbe girişiminin yaşadığı 15 Temmuz gecesi, 120 ülkeden katılımın olduğu UNESCO toplantısı için İstanbul'da bulunduğunu hatırlattı. Darbe girişimini toplantı sırasında öğrendiğini belirten Şahin, gelişmeler üzerine Gaziantep'e gitmek üzere İstanbul Havalimanına hareket ettiğini dile getirdi.

Havalimanına geldiğinde 10 kadar tankla karşılaştığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Yol tankla kapatılmıştı ve bir üsteğmenin silahını sivillere yönelttiğini ve insanları yaraladığına şahitlik ettik. Burada beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra sokağa dökülen halkın direnişine yakından şahitlik ettik. Aracımızın ışıkları kapalıydı ve bir üsteğmen sık sık bizim otomobili kontrol ediyordu. Bizi görür mü diye hiç endişe etmedik. O kişi, aracımız resmi plakalı olduğu için içerisinde kimin olduğunu öğrenmek istiyordu. Vatandaşlar ise sürekli o darbecinin yanına gidip, 'Kardeşim burada ne oluyor, ne arıyorsun' gibi sorular sorarak askerin psikolojisini bozdu. Vatandaş onu püskürtmeseydi, eminim gereğini yapacaktı. Her canlı ölecek ama vatan, millet için ölmek çok şerefli bir ölümdür."

FETÖ'nün askerlerinin, PKK ve DAEŞ mensuplarından daha tehlikeli olduklarını anladıklarını ifade eden Şahin, darbecilerin, sivil halka zarar vermek üzere kendilerini kodladıklarını gördüklerini kaydetti.

"Sınırı, namusumuzu güvenmişiz"

Şahin, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklandığını anımsattı.

Soysal ile yaklaşık 1,5 yıl beraber çalıştıklarına işaret eden Şahin, "Gaziantep'teki en önemli konu sınır güvenliği. Kendisi de bundan sorumluydu. Bu süreçte, sınıra güvenlik duvarı yapılması, kameraların yerleştirilmesi gibi birçok konuda elimizden gelen desteği sağladık. Olayın anlayamadığımız tarafı da bu. Şerefsizlerin, kötü niyetle kendilerini gizledikleri buradan anlaşılıyor. Biz büyük bir güven esasına göre çalıştık. Sınırını, namusumuzu güvenmişiz. Arkadaşlarımız, olay günü Murat Soysal'ın tavırlarının değiştiğini söylediler. Beni arayarak tugayın kapılarını iş makinalarıyla kapatmamızdan ötürü yaşadığı rahatsızlığı dile getirmeye çalışıyor. Ben de aksine her türlü tedbirin alınması için talimat verdim. Kendisinin ismi sıkıyönetim komutanı olarak geçiyordu. Gece saat 03.00'e kadar güç denemesi yaptı. Güç denemesinde başarılı olamayınca saat 03.00'ten sonra da 'Efendim, sizin emrinizdeyim' diyor." ifadelerini kullandı.

Şahin, Soysal'ın gece 03.00'ten sonra "emrinizdeyiz" demesinin de hiçbir anlamının olmadığını söyledi.

Darbenin gerçekleşmesi halinde Soysal'ın sıkıyönetim komutanı olacağını kaydeden Şahin, "Benim için kendisinin ilk dakikalardaki tavrıydı. Benim yerime de şu anda tutuklu olan ve geçen yıl Gaziantep'te görev yapan Tuğgeneral Cemalettin Doğan'ı belediye başkanı olarak atamışlar." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Soysal Fatma Şahin Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title