Haberler

Darbe Yanlısı Yayın Yapan Mısır Medyasına Tepki

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine başladığı 15 Temmuz gecesinden itibaren Mısır görsel ve yazılı medyasındaki darbe yanlısı yayınlara tepkiler gelmeye başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine başladığı 15 Temmuz gecesinden itibaren Mısır görsel ve yazılı medyasındaki darbe yanlısı yayınlara tepkiler gelmeye başladı.

Halkın darbecilere karşı sokaklara çıkışını saatlerce "Türk halkı askeri desteklemek için sokaklarda" şeklinde veren ON TV ve Sada el-Beled gibi özel televizyon kanalları, gecenin geç saatlerine kadar izleyicilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devrildiğini ve askerin yönetime el koyduğuhu şeklinde aktardı

Ancak darbe girişimi gecesi ve sonrasında Mısır halkının çok önemli bir bölümünün, ülke televizyon kanallarını bir kenara bırakarak, Türkiye'deki gelişmeleri Nile Sat uydusundan yayın yapan El Cezira, El Arabiya, Fransa 24 ve BBC Arapça gibi Arapça yayın yapan yabancı kanallardan takip ettiği gözlendi.

Mısr el-Yevm Gazetesi yazarı Süleyman Cude, bugünkü "Darbe gecesinin medyası" başlıklı yazısında, Mısır medyasını ciddi bir şekilde eleştirdi. Cude, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Ben, bir geçiş döneminin yaşandığı Mısır'da devlet ve medyanın birbirini desteklemesinden yanayım. Ancak Türkiye'de Erdoğan'a karşı yapılan darbe girişimi konusunda Mısır'daki resmi ve özel medya kuruluşlarının tutarlı olmasını beklerdim. Darbe girişiminin yapıldığı gece vatandaşlar Mısır kanallarını değiştirerek El Cezira, El Arabiya, Fransa 24, BBC Arapça ve Arapça Sky News gibi yabancı televizyonları seyretmeyi tercih etti. Mısırlılar Türkiye'deki gelişmeleri hala bu kanallardan takip ediyor. İnsanların bu kanallarla bir göbek bağı falan yok. Ancak kendi ülke medyasında bulamadıkları doğru ve güvenilir haber almak için mecburen Arapça yayın yapan yabancı kanalları izliyorlar."

Söz konusu kanalların da devletlerinin bulunduğunu ve hatta bazılarının devlet destekli yayın organları olduğunu, buna rağmen Türkiye'deki gelişmeleri bütün çıplaklığı ile yansıtmaya çalıştığını dile getiren Cude, Mısırlı yetkililere seslenerek; "Lütfen özel kanallara baskı yapmayın, önlerini kesmeyin, ülke dışına çıkmak zorunda bırakmayın, tam tersine iyi iş çıkarmaları için teşvik edin." İfadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title