Haberler

Darbe Talimatı mı Pensilvanya'dan Mı?

FETÖ lideri Fethullah Gülen'i 'Mehdi' ilan eden İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün 4 Temmuz tarihli kararında yeni skandal ifadeler ortaya çıktı. UYAP'a yüklenen bu kararın FETÖ liderinin darbe talimatı olma ihtimali değerlendirilerek darbe soruşturmasına dahil edildiği öğrenildi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün skandal kararını Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce arefe günü UYAP'a yüklediği belirlendi. Kararın giriş bölümünde "Her ne kadar duruşması ileri bir tarihe bırakılmış ise de dosya ve davanın içeriği ve kararın mahiyetine göre dosyanın bugün itibariyle ele alınmasına karar verilerek açık duruşmaya başlandı" denilmesi dikkat çekti. Hakim Karagöz'ün sanıklar veya avukatları duruşma salonunda bulunmadan bu kararı verdiği ortaya çıktı.

Hakim Karagöz'ün kararda yer alan ifadelerine göre ise Fethullah Gülen'in darbe talimatı olduğu değerlendiriliyor. Kararın son bölümünde, "Son olarak da, tüm bu hususların kararın mahiyeti ve konumumuza göre başka türlü olması mümkün olamayacağı ve zaten tüm suç duyuruları itibariyle zaten birçok kişinin yargılanmaları için Yargıtay'ca soruşturmalar da yapılacağından kararın kesinleşmesi beklenmeden derhal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına" ifadeleri yer alıyor.

Kararın devamında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün siyasetçiler, iş adamları ve gazeteciler hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtiliyor. Kararın son bölümünde, "Suç duyurusu açısından şu anda bu çete her yere sızıp ele geçirdiği için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal işlemler yapılmaya başlanmadığı takdirde Türkiye Cumhuriyet Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin bu suç duyurumuz doğrultusunda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi derhal gözaltına alması ve sonra da yapılması gerekenlerin sırayla yapılması ve bu bağlamda tüm yurda giriş ve çıkışların tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletvekilleri, belediye başkanları, iş adamları, gazeteciler ve bilinebilen herkes emniyetçi, hakim, savcı kesimleri için de yurttan çıkışlarının engellenerek haklarında derhal soruşturma işlemlerinin ona göre yapılmasına özen gösterilmesine" ifadelerini yazması dikkat çekti.

Gizli talimatlar

Fethullah Gülen'in bu mahkeme kararı ile darbeye ve darbe sonrasına ilişkin talimatlar da verdiği değerlendiriliyor. Hakim Karagöz, skandal kararında ilginç ifadeler de kullandı. Kararda, "Burada da olayın çok farklı boyutları olması münasebetiyle değişik bir metod izleyeceğimizi başta söyleyelim. Bu davalar, Fransız hukukçu Avukat Jacke Verges'in Türkçe'ye 'Savunma Saldırıyor' ismiyle çevrilen kitabında bahsedildiği gibi 'Kopuş davaları olarak anılan davalardandır' ve böyle davaların üstüne gelen davalar olarak gelecektir. Balyoz ve Ergenekon gibi davaların. Bizim kararımız da işte tam bir 'Kopuş Davası Kararı'dır. Birçok konuda suç duyuruları yapılacak olup, kararın hazırlama süreci itibariyle bayaca bir zamanımızı almış olup, gün geçtikçe hayretten hayrete düşmüş ve öğrendiğimiz, okuduğumuz bazı şeyleri de karara yeri geldikçe işlemişizdir. O kadar ki, neyi nereye yazacağımızı karıştıracak ve zorlanacak kadar(!). Tabii, karardan sonra gerekçe yazımı sırasında da yine bir miktar zamanımızı alacağı aşikardır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Ramazan Bayramı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title