Haberler

Darbe Komisyonu, Çengelköy'de Incelemelerde Bulundu

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu başkanı ve üyeleri, Çengelköy'de incelemelerde bulundu.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu başkanı ve üyeleri, Çengelköy'de incelemelerde bulundu. O gece gazi olanları dinleyen komisyon üyelerine, esnaf dükkanların duvarlarında duran kurşun deliklerini gösterdi. Komisyon üyeleri, Çengelköy Polis Merkezi'nde görevli polisleri de dinledi.

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını Komisyon Başkanı Reşat Petek'e anlatan Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camii İmamı Osman Keskin, "Dinlerarası dialog olmaz dediğim için, FETÖ'nün anlayışına karşı çıktığım için bizi ön plana aldılar. İlk olarak camiye gelip beni esir aldılar. Dışarı çıkacağım ezan okumak için dedim. Çıkarsan ateş ederiz dediler. Beni nizamiyeye kadar götürdüler. Orada getirdikleri bazı gençler beni tanımışlar. 'Bu adam bizim caminin imamı' deyince ağzına bir tekme vurmuşlar. Dişleri kırılmış çocuğun. 'O zaman bana bir kurşun sık hocamı bırak' diyor. İşte böyle bir milletimiz var" dedi.

'TEK BAŞINA MI DARBE YAPACAKSIN'

Esnaf Kadir Akbulut ise 22.15'te başladığını belirtiği olayları şöyle anlattı; " Bir binbaşı tek başına buraya geldiğinde 'Dükkanlarınızı kapayın evlerinize gidin. Silahlı kuvvetler yönetime el koydu.' dedi. 'Tek başına mı yapacaksın' dedik. Halkın direnişiyle Kuleli'ye doğru kaçmaya başladı. Peşinden vatandaşlar koşmaya başladı. Oradan ateş edildi. Arabalarla yollardaki çiçeklerden barikatlar kurduk. Başladılar yaylım ateşi yapmaya. İlk Ender vuruldu. Muhtarımız vurudu. Komisere bize de silah verin dedim. Yok. Patır patır insanlar ölmeye başladı. Burak Cantürk isimli, garsonumuz şehit oldu. Aldılar bizi, yere yatırdılar. Ben de elimden ve kolumdan yaralandım. "

Komisyon üyeleri polis Merkezi önünde polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Çengelköy'den ayrılarak, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Keskin Mustafa Paşa Reşat Petek İstanbul Politika Güncel Haberler

title