Haberler

Darbe Karşıtıymış Gibi Talimat Verdi, Ankara'yı Bombalattı

Güncelleme:

15 Temmuz'da saat 20.00 sıralarında Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, komutanlıktakilere "Herkes evine gitsin" talimatı verdi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) halkın sokağa dökülmesiyle engellenen 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe karşıtı görünerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalamaya ikna etmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Buna benzer bir olayın, Beştepe'yi ve TBMM'yi bombalayan F-16'lara yakıt ikmali sağlayan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda da yaşandığı ortaya çıktı.

Darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz akşamı saat 20.00 sıralarında Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda hareketli anlar yaşandı. 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, komutanlıktakilere "Herkes evine gitsin" talimatı verdi.

'KAYIT TUTULMASIN'

Havadaki F-16'lar yakıt ikmali isterken Tuğgeneral Van, "Benden başka kimse uçaklarla irtibat kurmayacak. Kontrolü ben sağlayacağım" yönündeki 2'nci talimatı verdi ve bizzat kuleye gitti. Komutanlıktaki nöbetçi subaylar ve diğer rütbeliler Van'ın darbeyi engellemeye çalıştığını ve yakıt ikmali sağlanmasını engelleyeceğini düşündü. Ancak Van'ın komutasındaki KC135-R tipi 2 tanker uçak yakıt dolu olarak havalandı ve 6 F-16'ya ikmal sağladı. Tanker uçakların kalkışını ve havadaki F-16'larla irtibatı kuleye giderek bizzat yöneten Tuğgeneral Van'ın uçuşlarla ilgili herhangi bir kayıt tutulmamasını emrettiği öğrenildi. Yakıt ikmali sağlanan F-16'ların, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan ve TBMM'yi, Beştepe'yi ve onlarca şehit verilen Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı bombalayan uçaklar olduğu belirlendi.

GENELKURMAY EMRİNİ GİZLEDİ

Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın haberleşme sistemini kendi kontrolüne alarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen "Kimsenin talimatlarına uymayacaksınız" yönündeki emri ve darbecilerden gelen talimatları da diğer askerlerden gizlediği ortaya çıktı. İddiaya göre darbeye karşı görünen Van'ın sabaha doğru darbeci olduğu tespit edildi. Van'ı yakalayan subaylar birliğe gelen polis ekiplerine teslim etti. Van ile birlikte pilot ve yer hizmetleri veren 10 asker tutuklandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İncirlik Beştepe Güncel Haberler

title