Haberler

Darbe Girişiminin Türkiye'de Hayatı Etkilemediğini Gördük"

Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu Programları kapsamında Türkiye'deki eğitim kampına katılan 37 Gürcü öğrenciyi makamında kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği Türkçe Yaz Okulu Programları kapsamında Türkiye'deki eğitim kampına katılan 37 Gürcü öğrenciyi makamında kabul etti.

Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin, 22 Temmuz ile 28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen eğitim kampı hakkında Büyükelçi Gümrükçü'ye bilgi vererek öğrencilerin, bir aylık programda Türkçe dil kursu, kültür, edebiyat, sanat ve tarih alanında aldıkları derslerin yanında çeşitli turistik gezilere de katıldığını söyledi.

Misafir Gürcü öğrenciler de kamp süresince yaşadıkları duygu ve tecrübelerini Türkçe olarak büyükelçiyle paylaşarak, Türkçe Yaz Okulu dolayısıyla Yunus Emre Enstitüsü ve Tiflis Büyükelçiliğine teşekkür etti.

Türkiye'deki kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında, 22 Temmuz'da Türkiye'ye gittiklerini belirten öğrenciler, kaldıkları süre içerisinde günlük hayatın normal ve huzurlu şekilde devam ettiğini belirtti.

Gürcü öğrencilerin kısa süre içinde aldıkları eğitim sonrası güzel bir Türkçe ile konuştuklarını vurgulayan Gümrükçü, öğrencilerin Türkiye'de sunulan eğitimden dolayı memnuniyetini dile getirerek Yunus Emre Enstitüsü'ne teşekkür etti.

Büyükelçi Gümrükçü, yaz okulları ve benzeri programların gelecek nesillerin eğitiminde çok önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin ve yaz okulu programına katılan tüm öğretmenleri tebrik etti

Türkiye'deki 22 Temmuz ile 28 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz okulları programında eğitim alan 19 yaşındaki Mariam Khabuliani, büyükelçilikteki kabulden sonra öğrenciler adına AA muhabirine konuştu.

Khabuliani, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki sürecin Türkiye'de günlük yaşamı etkilemediğini ifade ederek, "Darbe girişiminden bir hafta sonra Sakarya'ya gittik. Türkiye'deki OHAL durumunu biz de merak ediyorduk. Büyükelçi Levent Gümrükçü Türkiye'deki durumunun iyi olduğunu söylemişti. Biz de oraya gidince bunun doğru olduğunu gördük ve buna çok mutlu olduk." diye konuştu.

Darbe girişimi sonraki sürecin Türkiye'deki günlük hayatı hiç etkilemediğine şahit olduğunu söyleyen Khabuliani, sokaktaki insanların kendileriyle gülümseyerek konuştuğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title