Haberler

Darbe Girişimini Önlerken Şehit Olan Başçavuş Aydın İçin Taziye Çadırı Kuruldu

Iğdır’da, FETÖ’nün darbe girişimi esnasında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruması, Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın için taziye çadırı kuruldu.

Iğdır'da, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında şehit olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruması, Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın için taziye çadırı kuruldu.

Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun köyünde kurulan taziye çadırına, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Ali Lapanta, 1. Mekaniza Tugayı Komutan vekili ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, AK Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ve çok sayıda vatandaş ziyarette bulundu.

"Ülkemiz güçlü, bunun da üstesinden gelir"

Taziye ziyaretine katılanlar, Aydın ve diğer şehitler için okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyip, ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti. Burada açıklamada bulunan Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Ali Lapanta yaptığı açıklamada vatan, millet sağ olsun diyerek, "İnşallah bu tür belalar bir daha başımıza gelmez. Ülkemiz güçlüdür, her şeyin üstesinden gelecek pozisyondayız" dedi.

"Mesai arkadaşları tarafından şehit edildi"

Ak Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras da, Kara Kuvvetleri Komutanımızın yakın koruması olan Iğdırlı Şehit Bülent Aydın'ın, çatışma halinde Genel Kurmaya gelen kendi yakın arkadaşları tarafından; mesai arkadaşları tarafından, silah arkadaşları tarafından şehit edildiğini söyledi. 'Şehidin Ruhu şad olsun' diyen Aras, "Tabi bu hareket Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yerleşmiş bir miktar çeteci subay, astsubay kalkışmasıdır, onların darbe girişimidir. Bu Türk Silahlı Kuvvetlerine asla ve asla mal edilmez. Emir komutan zinciri içerisinde yapılmış olan bir kalkışma değildir, münferit yapılmış bir kalkışmadır. Ancak bu Sayın Cumhurbaşkanımızın çok diri bir vaziyette halkı sokağa dökmesiyle birlikte, halk kendi geleceğine ve kaderine el koymuştur. Halkımız çocuklarının geleceğini düşünerek, darbenin demokraside yeri olmadığını, tankların önüne yatarak ispat etmiştir. Türk Milleti demokrasiden başka bir şey istemiyor; özgürlüğüne, geleceğine, istikbaline sahip çıkıştır" şeklinde konuştu.

"Kahramanca dik durdu"

Şehit Bülent Aydın'ın ağabeyi Abbas Aydın, kardeşinin zulüm karşısında kahramanca dik durduğunu belirterek, "Vatan millet sağ olsun, bayrak sağ olsun. Komutanı için, vatanı için şehit olmuş. Vatan sağ olsun" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Aras Abbas Aydın Zeki Çolak Iğdır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title