Haberler

Darbe Girişimi Sonrası Azerbaycan Milletvekilinden Türkiye'ye Destek

Güncelleme:

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva "Azerbaycan için canımı vermeye her an hazır olduğum kadar Türkiye için de canımı vermeye her an hazırım" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye dışında yaşayan Türk insanın en büyük amacının, Türkiye devletinin yanında olmak olduğunu vurgulayarak, "Gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır. Türkiye de Azerbaycan kadar vatanımızdır. Sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür. Azerbaycan için canımı vermeye her an hazır olduğum kadar Türkiye için de canımı vermeye her an hazırım" dedi.

"DÜNYA BASINI YANLI YAYIN YAPIYOR"

Paşayeva, Türkiye'de yaşanan darbe sırasında Dünya Basını'nın yanlı yayın yaptığını ifade ederek, BBC televizyonunda Türkiye'deki darbe girişimine yönelik skandal ifadelerin insanı şoke ettiğini söyledi. Paşayeva konuşmasına şöyle devam etti:

"Sky News diplomasi editörü Tim Marshall'ın "darbecilerin en önemli hatasının Erdoğan'ı öldürmemek" olduğu, "Yapmaları gereken ilk şeyin Erdoğan'ı öldürmek ya da tutuklamak olduğunu" söylemesi ise insanı dehşete düşürüyor. Üstelik İngiliz televizyonunda yayınlanan programda darbecilerin yaptığı bazı şeylerin sanki savunulması kardeş Türkiye'nin nasıl büyük bir felaketken kurtulduğunu gösterir. Ama maalesef hala da bazı Türk kökenli insanlarımız anlamıyorlar ki yapılan darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanını öldürmek, yok etmek isteyenlerin asıl amacı Türkiye'yi zayıflatmak, parçalamak, bölge üzerinde istedikleri oyunları oynayabilmek istekleridir.

"KARDEŞ TÜRKİYE BAZI BÜYÜK GÜÇLERİN HEDEFİNDE"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın hedef alınmasının asl amacı budur. Bu kirli oyunların arkasında batıda birçok güçlerin dayandığını görmemek ise artık körlük olur. O yüzden şimdi sağcı, solcu, milliyetçi, dinci olmasından, hangi ideoloji düşüncede olmasından asılı olmayarak ister Türkiye'nin içinde isterse de dışında yaşayan bizim gibi Türk insanın en büyük amacı Türkiye devletinin yanında olmak, gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır. Çünkü malesef görüyoruz ki hatta batıda bazı televizyon kurumlarında darbe girişimini farklı noktalara değinerek savunmaya başlayanlar da arttı. Kardeş Türkiye büyük bir ihanet çetesi, terör örgütleri ile beraber Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen bazı büyük güçlerin de hedefindedir.

"TÜRK MİLLETİ DÜNYAYA GÜCÜNÜ GÖSTERDİ"

Türkiye'nin zayıflaması bizim da zayıflamamız, tüm Türk-Müslüman coğrafyasının zayıflaması demek olur. O yüzden bugün nerede yaşamızdan asılı olmayarak Türkiye'ye ve onun haklı mücadelesine destek günüdür. Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır. Unutmamalıyız ki Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler Azerbaycan'ın da güçlenmesini istemeyecek ve istemiyorlar. Türk milleti bütün dünyaya gücünü gösterdi ve inşallah bundan sonra da gösterecek. Allah Azerbaycan'a ve kardeş Türkiye'ye her zaman yardımcı olsun "dedi. ..

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ganire Paşayeva Azerbaycan Sky News Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title