Haberler

Darbe Girişimi Saldırısında Ölen İki Sivil Çorum'a Toprağa Verildi

Ankara'da TÜRKSAT'a yapılan saldırıda ölen 44 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Karslı ile protesto göstereleri sırasında ölen üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Mustafa Avcu, memleketleri Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı.

Ankara'da darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'a yapılan saldırıda yaşamını yitiren TÜRKSAT'da memur olarak çalışan 44 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Karslı ile Genelkurmay Başkanlığı önündeki protesto gösterisi sırasında açılan ateşle yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Mustafa Avcu'nun cenazeleri Ankara Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından karayoluyla Çorum'a getirildi. Karslı ve Avcu'nun cenazeleri, yakınları tarafından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, Akşemseddin Camisi'ne getirildi. TÜRKSAT personeli Karslı ile Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Avcu'nun yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılarak göz yaşı döktü. Karslı ile Avcu'nun cenaze namazı, öğle vakti İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırıldı. Karslı'nın 11 yaşındaki oğlu Bedirhan Karslı, cenaze töreninde babasının fotoğrafını elinden bırakmadı.

Cenaze törenine Karslı ve Avcu'nun yakınlarının yanı sıra Vali Necmeddin Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ile vatandaşlar katıldı. Karslı'nın cenazesi Ulumezar'da toprağa verilirken, Avcu'nun cenazesi ise merkeze bağlı Karadona Köyü'nde defnedildi.

- Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ali Karslı Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title