Haberler

    Türklere Megafon Kullandıran Polisler Hakkında Soruşturma Açıldı

    Güncelleme:

    Darbe girişimi gecesi Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği önünde toplanan çok sayıda Türk vatandaşının megafon kullanmasına izin veren polislere soruşturma açıldı.

    Darbe girişimi gecesi Belçika'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği önünde toplandı. Gösteri sırasında değişik birimlerden çok sayıda polis güvenlik önlemi aldı. Darbe karşıtı vatandaşların öfkesini yatıştırmak için polisler, araçlarının megafonundan Kur'an-ı Kerim okunmasına müsaade etti.

    SALDIRILARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

    Gösteriye katılan Türkler, bu sayede FETÖ ile bağlantılı kuruluşlara yapılacak olası saldırıların önüne geçildiğini ve protestocuların elçilik önünde kalmasının sağlandığını söyledi. Ancak polis megafonunun kullanılması Belçika'da tartışma konusu oldu. Belçika basını da olaya haberlerinde yer verdi. Brüksel Bölgesi Polis Sözcüsü Ilse Van de Keere, "O gece, bölgemize çok sayıda polis, hatta federal güçler geldi. O yüzden hangi polislerin bunu yaptığını söylemek kolay değil. Bu konuda bir soruşturma açıldı" dedi. Sözcü, "Bu durumun itidali sağlamak için yapılmış olma ihtimali çok yüksek" diye konuştu. Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'in sözcüsü Fabrice Voogt da bu konuda bir soruşturma açıldığını doğruladı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Brüksel Belçika Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title