Haberler

Darbe Girişimi Gazisi Gün, Vali Toprak'ı Ziyaret Etti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığı önünde yaralanan Enes Gün ve babası Abdullah Gün, Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Toprak'a teşekkür ziyaretinde bulunan gazi Gün, darbe girişimi sırasında yaşananları aktardı.

Evde televizyon izlerken darbe girişimini öğrendiğini belirten Gün, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için İnönü Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulundaki arkadaşları ve hocalarıyla irtibat kurarak Valilik önünde toplandıklarını kaydetti.

Gün, "O gece sabaha kadar Valilik önünde bekledik. Daha sonra 2. Ordu Komutanlığı'nda silah seslerinin geldiğini duyunca oraya gittik. Orada kamyonun üzerine çıkarak protestomu sürdürdüm. Askerler tarafından ateş edilmeye başlandığı esnada askerlerin de nişan alarak ateş ettiğini gördüm. Başımın üzerinden birkaç kurşun geçtiğini ve kamyondan yere düştüğümü hatırlıyorum." ifadelerini kullandı.

Hastanede kendime geldiğinde vurulduğumu öğrendiğini aktaran Gün, hastanede kendisine çok iyi bakıldığını belirtti.

Hainlerin emellerine ulaşmasını engellemiş olmaktan duyduğu huzurla doktorlar ve hemşireler sayesinde burada olduğunu kaydeden Gün, şöyle devam etti:

"Geçen sürede hastanede beni ziyarete gelen, beni ve ailemi yalnız bırakmayan size, Bakanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca, en çok da o hain darbe girişimi gecesinde ve sonrasında Türkiye genelinde başta Cumhurbaşkanımız, ilimizde de sizin sergilediğiniz cesaret ve güvenle, sizden almış olduğumuz destekle bu vatan hainlerinden kurtulduğumuz için çok çok teşekkür ediyorum."

Baba Abdullah Gün ise, Vali Toprak'a Malatya ve Türkiye için yapmış olduğu katkılar, oğlunun tedavi süreci ve sonrasındaki yakın ilgisi için teşekkür etti.

Vali Toprak da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizler sizlere teşekkür ederiz. Sizin gibi vatanına, milletine, devletine, bayrağına, kutsal saydığı inançlarına sahip çıkan ve onları canı pahasına koruyan, o hain gecede ve sonrasında şehit olan, gazi olan tüm vatan evlatlarımıza teşekkür eder, şehitlerimize Allah'tan rahmet, senin gibi gazi olan kardeşlerimize de acil şifalar dilerim. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, milletimiz vatan söz konusu olunca üzerine düşeni yaptı. Bizler de devlet adamı olarak üzerimize düşen vazifeyi, yapmamız gerekeni yaptık ve sizlerin de cansiperane desteklerinizle bu belayı başımızdan defettik. Ama bu yine olmayacak diye bir şey yok. Ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanmakta. O sebepten çok dikkatli olmalıyız. İçte ve dışta bu hainlere fırsat vermemeliyiz. Ülkemizin tüm katmanları ile birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin bekası için yaşamalıyız ve yaşatmalıyız. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür eder, sağlıklı uzun ömürler dilerim."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

title