Haberler

Darbe Girişiminden Sonra Türk Bayrağı Satışları Patladı

Güncelleme:

Darbe girişimi Türk bayrağına satış rekorları kırdırdı. Üreticiler talebe yetişmek için 24 saat çalışıyor. Bir hafta içinde 10 milyon satış öngörülüyor.

Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonra meydanlara akın eden halk, bayrak satışlarını da patlattı. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutanların talebiyle sadece İstanbul'da üç günde 1 milyon Türk bayrağı satıldı. Bayrak üreticileri stoklarını tüketirken talebe yetişebilmek için 24 saat üretime geçtiler.

En çok bayrak talebi darbe girişiminden etkilenen İstanbul ve Ankara'da görülüyor. Ancak yurdun dört bir köşesinde meydanlara dökülen halk, ay yıldızlı bayrağın satış rekorları kırmasına neden oldu.

'10 MİLYON SATILIR'

İstanbul'dan Alsancak Bayrak'ın yöneticisi Ramazan Varol, aşırı yoğun taleple karşılaştıklarını belirterek, "Sadece İstanbul'da bayrak satışı 1 milyonu geçti. Stoklarımız tükendi. Ek vardiya olarak 24 saat üretim yapıyoruz. En çok elde sallanan 50x75 ebatında bayrağa talep var. Bütün boyutlardaki bayraklara talep arttı. Otomobillere asılan büyük ebatlı bayraklar da çok satıyor. Elde sallanan küçük bayrakların fiyatı 1-1.5 TL arasında. Büyük bayrak fiyatı ise 10-12 TL. Bu hafta içinde bayrak satışı 10 milyonu geçer" dedi.
Aybayrak'tan İlknur İrim ise, aşırı talep karşısında bütün stokları tükettiklerini ve ek üretime geçtiklerini söyledi. İrim, "Elimizde bayrak kalmadı. Ama hala bayrak isteniyor. Üç günde satılan bayrak sayısı milyonları buldu. Bayraklar sadece meydanlarda kullanılmak için satılmıyor. Firmalardan da büyük talep var. Herkes firmasına da asacak şekilde büyük bayrak istiyor. Bir süre daha bu talep devam edecek" diye konuştu.

'STOKLARIMIZ TÜKENDİ'

Doğuş Bayrak'tan Özgür Kılıç da, Türk bayrağı satışlarında 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayramlarda görülen talep patlamasını yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Ciddi talep artışı var. Satılanların yanında devamlı arayarak fiyat soranlar oluyor. 10 tane standart bayrak ölçüsü var. Bunlardan en çok elde tutulan sopalı bayraklar satıyor. Bu talebin başbakanın bir hafta daha meydanlardan ayrılmayın isteğiyle bir haftada daha süreceğini tahmin ediyoruz. İnsanlar bayrağına sahip çıkıyor."
Milli bayrağımızın ölçüleri, oranları, yerleşim planı, şekli, rengi ve kullanım alanı 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na tabi. Kanuna göre ölçüleri bulunuyor. Gönder bayrakları, masa bayrakları, dış mekanlarda binalardan sarkıtılan bayraklar ve elde sallanan bayrak çeşitleri var.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN TALEP ARTIŞI

Ankara'da bayrak üreten Kıvanç Bayrak'ın yetkilileri de, başkentte de bayrak talebinde normal günlere göre ciddi oranda artış yaşadıklarını belirterek, şehirde de bu olaylar sonrasında satılan bayrak sayısının milyonu bulduğunu belirtti. Ankara'da da en çok elde sallanan sopalı bayrak satıldı. Herkesin talep ettiği bayrak fiyatları da 3 TL ile 10 TL arasında değişiyor.

Ülke genelindeki diğer bayrak satıcıları da benzer yoğunluğu yaşıyor. Herkes normal günlerin üzerinde bir taleple karşı karşıya kalmış durumda. Bütün ebatlarda Türk bayrağının üretimi için üreticiler seferber oldu. Bu talebin bir hafta daha bu yoğunlukta devam edeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (15)

GAZİ:

İŞTE İŞİD MEYDANLARDA İŞİD KAFA KESYORDU ASKERİN KAFASINIDA KESTİNİZ İŞTE İŞİD ZİHNYETİ AYNEN SİZLER

16
19
yanıtYanıtla
CAN:

YALAN . O ASKER ÇIKTI VE AÇIKLAMA YAPTI. BU CHP ZİHNİYETLİLERİN KARA İFTİRASIDIR.

yanıt3
yanıt0
milli:

Mitinglerde bayrağı yere serip üstüne oturan . miting bitiminde sanki kullanılıp bir tarafa atılan bayrakları gördük. Şimdi ise bayrak elde sokaklarda . ?

21
9
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

YANİ NEDEN BÖYLE BAYRAK TAŞIMAK ZORUNDA HİSSEDİYOSUNUZKİ KENDİNİZİ. . . . . . BENCEDE BU KOYUNLAR LAF ANLAMAZ BOŞUNA YORULMAYIN ANCAK ERDOĞAN SÜRÜNÜN BAŞINA GELİCEKKİ ANLASINLAR. NE YANİ BU DARBE OLAYI ERDOĞANIN PLANI DEĞİLMİYDİ SANKİ. . . PADİŞAHLIK SİSTEMİNİ KURACAK. DİĞERLERİDE ONUN KÖLESİ OLACAK

8
18
yanıtYanıtla
ellidokuz:

tebrikler günün öküzü seçildin.

yanıt3
yanıt2
vatandas:

koyunlar ne olursa olsun koyun kalirlar millet artk cigrindan cikti bunlara iyi bir coban lazim yoksa bunlari yeniden sürüye katmak cok zor olucak

yanıt2
yanıt2
CAN:

ÖRÜMCEK KAFALI ADINIZI YAZIN.

yanıt3
yanıt0
ALİ:

DARBE YAPANLARIN İÇİNDE AZ DA OLSA LAİK VE KEMALİST HAİNLERDE DE VAR.

7
15
yanıtYanıtla
CAN:

ZATEN LAİK VE KEMALİST KAFALI CHP LİLER ASLINDA DARBENİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORLARDI . BAKMAYIN DARBEYE KARŞIYIZ DEMELERİNE. ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI GÖZLERİNİ KÖR ETMİŞ.

yanıt11
yanıt13
Adınızı Yazın:

darbeyi savunan hebsi VATAN HAYİNİDİR. . .

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title