Haberler

Darbe Gecesini Kuma Resmetti

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda sürüyor.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda sürüyor. Kum ressamı Tarkan Köylü'nün darbe gecesini kum üzerine yaptığı resimlerle anlatımı, beğeniyle izlendi.

Cumhuriyet Meydanı'na her akşam olduğu gibi ellerinde Türk bayrağı ile gelen binlerce vatandaş, 'demokrasi nöbeti'nin 13'üncü gününde de alanı doldurdu. Binlerce vatandaşın yanı sıra, birçok sivil toplum derneği üyeleri, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, sağlık çalışanları ve Memur Sen üyesi çok sayıda kişi, 'demokrasi nöbeti' tutanlar arasında yer aldı.

ÇİÇEKLER ZARAR GÖRMEMİŞ

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, darbeye karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara döküldüklerini ve bir sonraki çağrısına kadar demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceklerini söyledi. Nöbet tutan vatandaşların çok duyarlı olduğuna dikkati çeken Sümer, "Sabaha karşı meydanda çiçekli alanlarda bir şey dikkatimi çekti. Burada binlerce insan toplanıyoruz, sabaha kadar nöbet tutuyoruz ama hiçbir şekilde çiçekler zarar görmemiş. Bu bizim hangi amaçla burada toplandığımızın göstergesi" dedi.

KUMDAN MESAJLAR

Kum ressamı Tarkan Köylü, 15 Temmuz darbe girişimini kum sanatıyla canlandırdı. Darbe girişiminin olduğu gece İstanbul Köprüsü'nün kapatılması, tanklara karşı duran vatandaşlar, minarelerden ezanların okunması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi gecesinde özel bir televizyon kanalında cep telefonundan görüntülü şekilde yaptığı görüşmeyi resmeden Köylü'nün performansı, binlerce vatandaş tarafından ayakta alkışlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Sümer AK Parti Antalya Tarkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title