Haberler

Darbe Gecesinde Erdoğan'ın 15 Dakika Mucizesi

Güncelleme:

FETÖ'cü darbecilerin, Dalaman Havalimanı'nda bekleyen ATA uçağını Erdoğan'ın helikopterle gelişinden 15 dakika önce kontrol edip, ayrıldığı ortaya çıktı.

Darbeci askerlerin 15 Temmuz gecesi Marmaris'te kaldığı otelde suikast planladıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, ayrıca Dalaman Havalimanı'nda ATA uçağından almak istedikleri de ortaya çıktı.

ERDOĞAN'I GÖREMEYİNCE AYRILDILAR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya göre, Erdoğan'ı almak için İzmir'den gelen ATA uçağının inişi sırasında Dalaman Havalimanı'nı tarayan kameralara, uçak görüş açısına girdiğinde elle müdahale yapıldı. Kameralar havalimanı çatısını gösterdiği anlarda uçağa bakan hainler, içinde olduğunu düşündükleri Erdoğan'ı göremeyince de aldatıldıklarını zannedip helikopterle ayrıldı. 15 dakika sonra da Erdoğan ve ailesini taşıyan polis helikopteri, havalimanına yaklaşık 6-7 metre yükseklikten uçarak geldi.

UÇAĞIN KALKMASI GECİKTİRİLDİ

Marmaris'teki otelden de darbeci askerlerden 15 dakika önce ayrılan Erdoğan ve ailesi, ATA uçağı ile İstanbul'a hareket etti. SABAH Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in elde ettiği görüntülerde, darbecilerin Erdoğan'ı alıp götüreceği İsviçre bayraklı bir uçağın hazır bekletildiği görülüyor. Erdoğan'ı Marmaris'teki otelden Dalaman Havalimanı'na getiren helikopterin, darbecilerin havalimanından ayrılışının ardından geldiği dikkat çekiyor. Helikopter inince, Erdoğan ve ailesi kısa sürede ATA'ya geçiyor. Ancak pilota hemen kalkış izni verilmiyor. İnmek üzere olan yabancı bir uçağı gerekçe gösteren kule görevlisi, turist kafilesinin inişinden sonra kalkışa izin veriyor. Böylece ATA uçağının hareketi geciktiriliyor.

B PLANI YATLA KAÇIRMAK

Dalaman Havalimanı'ndaki İsviçre uçağı dışında, bir de sahilde bekleyen yat bulunduğu, bunun Erdoğan'ın kaçırılması için ikinci bir plan olduğu belirtiliyor. Üstelik yatın üzerinde bir helikopter de olduğu görülüyor. Soruşturma kapsamında kuledeki 3 hava kontrol görevlisi şüphelinin gözaltına alındığı, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıkları belirtildi. Şüphelilerin FETÖ/PDY lehine Whatsapp yazışmalarının bulunması da bir başka önemli ayrıntı. Ayrıca ATA uçağının tarifeli uçak gibi uçuş kaydına sokulmasına rağmen, tescili 'TC ATA' olarak bırakıldığı için adım adım izlenebildiği de anlaşıldı. Uçağın tescil kaydını değiştirmeyen görevlilerin kasıtlı hareket edip etmedikleri araştırılıyor.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Dalaman Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title