Haberler

Dar Gelirliye Dağıtılan Kömürler Dere Yatağında

Denizli'nin Babadağ İlçesi'ndeki dar gelirli ailelere sosyal yardımlar kapsamında devlet tarafından dağıtılan tonlarca kömürün dere yatağına atıldığı ileri sürüldü.

Denizli'nin Babadağ İlçesi'ndeki dar gelirli ailelere sosyal yardımlar kapsamında devlet tarafından dağıtılan tonlarca kömürün dere yatağına atıldığı ileri sürüldü. CHP'liler, ülkenin kaynaklarının heba edildiğini belirtirken; iddiaları reddeden Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga, dere yatağı başında tutulan kömürlerin geçen kış yağmurla oluşan heyelanla bölgeye düşerek toprak altında kaldığını söyledi.

Babadağ'ın Gazi Mahallesi'nde, İlçe Stadı yanındaki dereye tonlarca kömür atıldığı ihbarını alan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, basın mensuplarıyla birlikte bölgeye gitti. Tonlarca kömürün toprak altında kaldığı ve torbalarının üzerinde 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü-Parayla Satılmaz' yazısı ibaresinin bulunduğu görüldü.

"KAYNAKLAR ÇARÇUR EDİLİYOR" TEPKİSİ

Kömürleri kim ya da kimler tarafından atıldığını belirleyemediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Çavuşoğlu, "Bu olay, ülkemizin milli kaynaklarının nasıl çarçur edildiğinin göstergesidir. Yaşadığımız bu tablo, bu ülkede kaynağın olduğunu gösteriyor. Ülkemizin kaynak sorunu olduğunu iddia edenler yanılıyor. Kaynak burada. Kaynaklar atılıyor. Ülkemizin tüm kaynakları israf ediliyor, birilerine peşkeş çekiliyor. Ne olduğu belli olmayan kömürler birileri tarafından satılır hale getirilmiştir. Bu sürecin durdurulması gerektiğini söylüyoruz. Bunları yapanlardan ve kaynakları çarçur edenlerden hesap sorulması gerektiğini söylüyoruz. Ülkemizin kaynağı vardır. Bu kaynak, adaletli ve hakkaniyetli paylaşılmalıdır. Biz bu süreci tersine çevirip, halkın hizmetine sunacağız. Halkın hizmetine sunmak kömürü çöpe atmak değil. Biz birilerini, yandaşları zengin etmeyeceğiz. Bu ülke artık israfa hayır demelidir" dedi.

"ORADA MUHAFAZA EDİLİYORDU" AÇIKLAMASI

Babadağ Kaymakamı Nebi Çanga ise, kömürlerin atılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Çanga, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı geçen yıl 280 ton kömür aldı. Babadağ'da 182 haneye kömür dağıttık. Bu kömürün sekiz tonu elde kaldı. İhtiyaç sahiplerine ihtiyaçları olduğu zaman dağıtılması için kömürler, İlçe Stadı yanındaki derenin başına konuldu. Bu yıl çok yağmur yağdı ve bölgede heyelan oldu. Heyelan nedeniyle sekiz ton kömürün büyük bölümü toprağın altında kaldı. Talep olmadığı için kömürü orada muhafaza ediyorduk. Kömürün atılması söz konusu değil" dedi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU Denizli Babadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

ZEYD:

BU HABERİ BU ŞEKİLDE YAPAN -YAYAN CHP NEYİN PEŞİNDE. BABADAĞI BİLMEDEN KAYMAKAMA YÜKLENMEK TAMAMEN KİNLERİNDEN. . KAYMAKAMIMIZ O KADAR ÇALIŞKAN Kİ BU TEZGAHI KURUP MEDYAYA YAYARAK ONU İTİBARSIZLŞTIRIYORLAR. . BEN SONUNA KADAR KAYMAKAMI DESTEKLERİM. CHP NİN İÇİNDE BULUNDUĞU BUHRANI DA ANLAYABİLİRİM. . YAZIK

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title