Haberler

Dantel İşleyerek Geçimini Sağlıyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde dantel işleyerek geçimini sağlayan 80 yaşındaki Zeynep Tekerek, hayatın tüm zorluklarını tek başına göğüslüyor.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde dantel işleyerek geçimini sağlayan 80 yaşındaki Zeynep Tekerek, hayatın tüm zorluklarını tek başına göğüslüyor.

İki kez evlenmesine rağmen çocuk sahibi olamayan ve her iki eşini toprağa veren Zeynep nine, el emeği göz nuru olan dantel işlemeleriyle hayata tutunuyor. Çocuk yaşta yetim kalmasına rağmen hayata küsmediğini ifade eden Zeynep nine, "Çocuk yaşta yetim ve öksüz kaldım. Hayatın her türlü zorluklarını gördüm. Bu güne kadar tek başına hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalıştım. Allah'a şükür" dedi.

"BEN ÇALIŞTIM DEVLETİM BANA HER ZAMAN DESTEK OLDU"

Dantel işleyerek geçimini sağladığını belirten Zeynep nine, "Yalnız değilim çok şükür Allah'ım var. İki kez evlendim ama hiç çocuğum olmadı. Napayım oda Allah'ın takdiri. 49 yıldan beri hep çalıştım. Kimseye muhtaç olmamak için bazen komşuların evine temizliğe gittim. Bazen tarlada çapaya gittim. Bu arada yine bir taraftan da dantel işleyerek kendi geçimimi sağladım. Yaşım ilerleyince sağ olsun devletimiz üç ayda bir de olsa 65 aylığı veriyor. Tek başıma olsa da bir ev ne istemez ki, elektrik su faturası mecburi ödemem gereken faturalar var. Onu da işleyip kazandığım dantel parası ile ödüyorum. Kendi evim olmadığından üvey kardeşimin oğlunun evinin altında kalıyorum. Onlardan Allah razı olsun. Evlerine koymasalar koymaya bilirlerdi. Benden ev kirası dahi almıyorlar. Böylece geçinip gidiyorum" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ SAYESİNDE AYAKTAYIZ"

Başbakan hayranlığını da tanınan Zeynep nine, "Ben buradan bol bol Başbakanımıza dua ediyorum. Allah'ım onu yormasın incitmesin. Onu başımızdan eksik etmesin. Gerekirse işlediğim dantel paralarını çam sakızı çoban armağanı başbakanımıza veririm. Yeter ki o hep başımızda olsun. Önce Allah sonra başbakanımızın sayesinde her şeyimiz var. Aldığım 65 aylığının yanı sıra sosyal yardımdan odunumu kömürümü alıyorum. Birde gıda kartı verdiler. Bende elimden geldiğince, bu gözlerim gördüğü sürece dantel işlemeye de devam edip geçimimi sağlayacağım. Allah dinden imandan ayırmasın. Elden ayağa düşürmesin rabbim cümlemize de sağlık sıhhat versin" dedi.

Huzurevinde kalmayı da reddeden Zeynep nine, "Çok şükür sağlıklıyım, çalışıyorum. Huzurevine benden daha fazla ihtiyacı olan var. Ölene kadar çalışacağım" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title