Haberler

Dans Ederek Engelleri Kaldırdılar

Empati kurulduğunda aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına dikkat çekmek amacıyla ‘Rüya ve Maskeler’ isimli bir dans gösterisi düzenlendi.

Empati kurulduğunda aşılamayacak hiçbir engelin olmadığına dikkat çekmek amacıyla 'Rüya ve Maskeler' isimli bir dans gösterisi düzenlendi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen etkinlikte sahnelenen dans gösterisi izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Üniversitenin Alev Ofluoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli ve 7 engelsiz olmak üzere 13 dansçının performanslarından oluşan "Rüya ve Maskeler" isimli dans gösterisi, engellenerek yaşamak zorunda bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

"Diğerlerinin maskelerine karşı, onun sadece rüyaları vardı…" sloganıyla yola çıkılan ve gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan "Rüya ve Maskeler"in hikayesinde çağımız insanının "insan" sorununa ve engelliye olan ilgisizliğine, ötekileştirmelerine ve kişilerin yabancılaşmalarına dikkat çekmek hedefliyor.

Gösteride kendisi de sahneye çıkan ve etkinlikle ilgili düşüncelerini bildiren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Biz Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Burada 'Rüyalar ve Maskeler' isimli performans içerisinde engelli ve engelsiz arkadaşımızla birlikte içinde benim de olduğum bir performans sergiliyoruz. Bu performans, Türkiye'de bir farkındalığı artırmak için yapılıyor" dedi.

Mücadele edildiğinde toplumda etkileyici rolde olunabildiğine de dikkat çekmek istendiği ve empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını vurgulayan Doç. Dr. Özyaral, "Bu tür etkinlikler, engellerin aslında olmadığını, engellerin kaldırılması gerektiğini anlatmanın en iyi yoludur, bu alanda yapılan çalışmalar konusunda atılan en güzel imzadır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sanat danışmanlığını koreograf Tan Sağtürk'ün yaptığı ve salondakilerin ayakta alkışladığı dans gösterisinin sonunda konuşan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, gösteriyi ilk kez Yeni Yüzyıl Üniversitesi akademisyenlerine ve öğrencilerine sergilediklerini belirtti. Ramazan Baş, üniversitenin sosyal sorumluluk projeleri konusundaki başarılı çalışmalara imza attığını ve hocalarının öğrencilerine de bu sorumluluk bilincini aşıladıklarının önemine dikkat çekti. Baş, konuşmasının sonunda Doç. Dr. Özyaral'a teşekkür plaketi verdi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından programı hazırlayan ekibe, dansçılara ve müzisyenlere teşekkür plaketi verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

istanbul türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title