Haberler

Danıştay Milli Eğitim'de Terfileri Etkileyen Yönetmeliği İptal Etti

Güncelleme:

AK Parti'nin uygulamaya koyduğu ve Milli Eğitim'deki 100 bin personeli etkileyen ardından tepkilere sebep olan yönetmelik Anaya Mahkemesince iptal edildi.

MİLLİ EĞİTİMDE AK PARTİ AYARINA MAHKEME DUR DEDİ

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, hem görevde bulunan hem de bir süre önce görevden alınan yaklaşık 100 bin müdür ve müdür yardımcısını ilgilendiren bir karara imza attı. Türk Eğitim Sen'in açtığı davayı karara bağlayan Danıştay, bulundukları bölgede 6 aydan az görev yapan şube müdürlerinin, okul müdürlerine 'puan vermelerine ilişkin işlemlerin' yürütmesini durdurdu. Okul müdürlerinin, hiçbir kıstas olmaksızın müdür yardımcılarını belirleme yetkileri de iptal edildi. Ayrıca müdür yardımcılarının 4 yılda bir değişecek müdürle birlikte değişmelerine ilişkin yönetmelik maddesi de iptal edildi.

100 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİREN KARAR

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerini iptal kararı görevde olan yaklaşık 10 bin müdür ve 40 bin müdür yardımcısı ile görevden alınan müdür ve müdür yardımcılarını ilgilendiriyor. Danıştay'ın yaklaşık 100 bin kişiyi ilgilendiren kararında şu iptaller dikkat çekiyor:

İŞTE İPTAL EDİLEN MADDELER

1- Şube müdürlerinin okul müdürlerine puan verebilmesi için o ilçede en az 6 ay çalışması gerekir.
2- Okul müdürleri, hiçbir kriter olmaksızın müdür yardımcılarını belirleme yetkisini iptal ederek, başarı, kıdem, performans gibi kıstaslar olması gerektiğine hükmetti.
3- Okul müdürlerinin görev süresi asgari 4 yıl olarak belirlenmesi gibi; müdür yardımcıları için de çalışma süresi belirlenmelidir.

"YARGI KARARI DERHAL YERİNE GETİRİLMELİ"

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu yönetici atama yönetmeliğine karşı açtığımız davada karar verdi. Buna göre müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı atamaları hukuka uygun bulunmadı" dedi. Koncuk, yargı kararının derhal yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu iktidar bunu uygulamaktan kaçamaz. Kaçan bunun altında kalır. Zaten AKP iktidarının oyunun düşme nedenlerinden biri MEB başta olmak üzere kamu, kurum ve kuruluşlarında yaptığı yandaş kayırmalardı. Bu karar uygulanmaz ise sendika olarak her türlü tepkiyi meşru göreceğiz" dedi.

"ŞUBAT'TA ALINAN KARARIN ŞİMDİ AÇIKLANMASI MANİDAR"

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da Danıştay kararının derhal uygulanması gerektiğini vurgulayarak, "Bununla ilgili bizim sendikamızın açtığı davalar da var. Danıştay bu kararı Şubat ayında almış ama yeni açıklıyor. Bu çok manidar" dedi. Karaca, ilçelerde birkaç aylık şube müdürlerinin okul müdürlerine puan vermesi nedeniyle binlerce müdürün görevden alındığını, mağdur olduğunu ileri sürdü. Karaca, "Yaklaşık 10 bin müdür puanlamayla görevden alındı. 40 bin civarında müdür yardımcısı bu karardan etkilenecek. Bakanlığın, dava açan müdürlerden başlayarak Danıştay kararının gereğini yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İsmail Koncuk Ak Parti Danıştay Memur Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

ali 26mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Paralel iş başında.Allah sizi kahredecek.esas yezid siz mısıniz.milletin vatanın yezidi.

0
19
yanıtYanıtla
KartalMobil-IOS:

Her şey normalleşiyor... Bu müthiş bir haksızlıktı

9
6
yanıtYanıtla
musa dunya:

seçimden önce verseydiniz kararınızıda millet ak partiden dönüş yapmasaydı

6
8
yanıtYanıtla
kKARKOKUSU:

o kararı şubatta verseydi o hakim emekli edilmişti . . . . . .

12
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

:))aman allahım adalet ve demokrasi yeniden yeşeriyor. . . yapılan hukuksuz ve adeletsiz uygulama durduruldu. şimdi bu kararı uygulamakdan başka bir çare yok. . çunku engel yok :D

11
1
yanıtYanıtla
Mutlak MonarşıMobil-ANDROID:

Torpil dur de AKP yi durdur ! Haksizlik Karsininda susan Dilsiz Şeytandir

10
1
yanıtYanıtla
KAPTAN MARKOSMobil-ANDROID:

allah anayasa makmesinden razi olsun

11
0
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Tayyip erdoğan iktidardan düşünce Yargı biraz normalleşti mi ne? Mahkemelere müdahale etmeyince rayına oturuyor mu Adalet?

9
1
yanıtYanıtla
Mehmet Gülertürk:

Yaşasın adalet , atamalar herkese eşit ve somut kriterlere göre yapılsınnn!

8
2
yanıtYanıtla
CevapmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Haksızlığı huku biliyordunuzda niye götünüz yemiyordu 7hazirandan önce karar veremedinizmi bukadar zormuydu yada fırsatmı bulamadınız 5 ay beklediniz

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title