Haberler

Danıştay Kanunu'na Yargıtay ve Danıştay'dan Destek

Danıştay Kanunu’na Yargıtay ve Danıştay’dan destek geldi.

Danıştay Kanunu'na Yargıtay ve Danıştay'dan destek geldi.

Adalet Komisyonu'nda görüşülen Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na Yargıtay ve Danıştay'dan destek geldi. Görüşmelere Yargıtay'ı temsilen 13. Ceza Dairesi Başkanı Vuslat Dirim, Danıştay'ı temsilen 17. Daire Başkanı Enver Kaya katıldı. Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı Vuslat Dirim, tasarının Yargıtay Başkanlar Kurulu olarak incelendiğini söyleyerek, Yargıtay olarak tasarıya olumlu baktıklarını ifade etti. Dirim, istinaf mahkemeleri ve yeni düzenlemelerle ellerindeki dosya sayılarının azalacağını belirterek, "Şu anda Yargıtayımızın Ceza Dairelerinde ve Ceza Genel Kurulu'nda dün itibarıyla 380 bin 977 dosya var. Hukuk Genel Kurulu'nda ve Hukuk Uyuşmazlıklarını Çözme Kurulu ve dairelerinde toplam 319 bin 579 dosya var. Yargıtay Başsavcılığı'nda ise 559 bin 483 dosya var. Bizim tespitlerimize göre dün itibarıyla 1 milyon 260 bin dosya Yargıtay'ın önünde. İstinaf mahkemesi dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kuruldu, atamaları yapıldı, 20 Temmuz'da mahkemelerimiz faaliyete geçecek. Bundan böyle Yargıtayımız elindeki işleri erittikten sonra içtihat mahkemesi olarak görev yapacak, asli fonksiyonuna dönecek ve bu arada yaptığımız tespitlere göre işlerimiz yüzde 10, yüzde 12 civarına düşecek ve biz içtihat mahkemesi konumuna, gerçek işlevimize dönmüş olacağız" ifadelerini kullandı.

Danıştay 17. Daire Başkanı Enver Kaya ise, tasarıyı "olması gereken nokta" olarak değerlendirerek, Danıştay'ın yerel mahkeme gibi çalışmaya başladığını söyledi. Kaya, "Danıştay olarak, bir idari yargı mercisi olarak şu anda önümüzde bizim 209 bin dosya var. Şimdi, tamam, üye sayımız arttı, çift heyet yapıyoruz ama dairelerin tamamında çift heyet de yapamıyoruz aslında. Dolayısıyla daire başkanları her gün heyette olabiliyor ama üyelerimizin tamamı heyette de olamıyor. Aslında burada kullanılmayan çok kıymetli bir emek var. Bu emeklerin de istinafta değerlendirilmesi de aslında bu yasanın doğal bir sonucudur, belki de olması gereken bir sonucudur. Ama Danıştay olarak biz bu tasarıyı olumlu olarak karşılıyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Enver Kaya Yargıtay Danıştay Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title