Haberler

Danıştay'ın 'Otopark Kararı' İllere Örnek Oldu

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Burdur’da, Danıştay’ın cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasını iptal ettiğini belirterek, Manisa’da da ücretli otopark uygulamasının kaldırılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını açıkladı.

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Burdur'da, Danıştay'ın cadde ve sokaklarda otopark ücreti uygulamasını iptal ettiğini belirterek, Manisa'da da ücretli otopark uygulamasının kaldırılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını açıkladı.

Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi. Burdur'da otopark ücreti uygulamasının sona erdiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Manisa Şube Başkanı Rıfat Asyalı, Danıştay'ın verdiği kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kararın önemli olduğunu ifade eden Asyalı, " Burdur'da tüketiciler derneği cadde ve sokaklarda belediyelerce alınan park ücreti uygulamasını Burdur Belediyesi sona erdirdi. Bu kolay olmadı. Burdur'daki Tüketici Haklarını Koruma Derneği'nin davası en son Danıştay'a kadar gitti. Bu 8 yıl sürdü ve bu günlerde kararı çıktı. Bu karar sonucu Burdur Belediyesi otopark ücretleri kapsamındaki uygulamayı sona erdirdi. Burdur Belediyesi şehrin ana arterlerde belirli yerlerde uygulamanın bittiğine dahil tabelalarla halka duyuruyor. Her ne kadar Burdur Belediyesi için karar çıkıyorsa da Türk milleti adına karar alındığını düşünüyoruz. Danıştay 'cadde ve sokaklar imar planında gösterilen amaçları dışında kullanılamaz' diyor. Burdur Tüketici Koruma Derneği 2009'da Isparta İdare Mahkemesi'ne başvuruluyor. 2012'de İdare Mahkemesi Danıştay'ın kararına uymak zorunda kalıyor" dedi.

Alınan kararı Türkiye genelini bağlayıcı bir karar olarak gördüklerini ifade eden Rıfat Asyalı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Çünkü her belediye bu uygulamayı yapıyor. Biz de bu kararların birer tanesini üst dilekçe ile birlikte Manisa Belediyesi'ne verdik. Manisa Belediyesi'ne dün başvurumuzu yaptık. Böyle bir kararın olduğunu bu kararın uygulanmasını istedik. Ulusal medyada yer alan haberlerde cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulaması Danıştay kararı ile Burdur ilinde ihlal edildiğini bildirdik. Kararın Burdur Belediyesi tarafından uygulandığını söz konusu cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulamasındaki hukuksuzluğu bir an önce tarafınızdan uygulanması hukukun gereği olduğunu belirttik. Manisa'da cadde ve sokaklarda ücretli otopark uygulaması 30 Nisan'a kadar kaldırılmadığı takdirde derneğimiz tarafından 4 Mayıs'ta gerekli hukuki konulara başvuru yapacağız." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Danıştay Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title