Haberler

Danıştay'dan Mia'ya "Devam" Kararı

Kocaeli’de yapılması planlanan MİA bölgesinde, binlerce mülkiyet sahibini ilgilendiren 465 hektarlık alanda mağduriyet sona erdi.

Kocaeli'de yapılması planlanan MİA bölgesinde, binlerce mülkiyet sahibini ilgilendiren 465 hektarlık alanda mağduriyet sona erdi.

Yerel mahkemenin yürürlüğü durdurma ve plan iptali kararı aldığı MİA imar planı, Danıştay 6. Dairesi tarafından bozuldu. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Başkan Vekili Ömer Polat, Hukuk Müşaviri Necmi Özen, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve davanın avukatı Halit Çokan katıldı.

Başkan Vekili Özak, bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğu ve plan kararlarının yeterince değerlendirilmediğini ifade edildiğini belirterek, "Mahkeme sürecinde üniversitelerin bu alanda uzmanlaşmış akademik unvana sahip yeni bilirkişi heyetince yeniden rapor düzenlenmesi gerektiği ifade ediliyor. Böylece MİA'nın önü Danıştay tarafından açılmış oldu. Çıkan kararla hatadan dönülmüş oldu. Planın doğruluğuna ve mevzuata uygunluğuna güveniyorduk. Vatandaşlardan tüm kesimlerin talepleri bu planda yer alıyor. MİA Projesi kapsamında bin 623 parselden yalnızca 23'üne itiraz edildi. Sembol plan siyasi malzemeye dönüştürülerek mahkemeye taşınmıştı. Büyükşehir Belediyesi 60 şehir plancısı, mimar, mühendis ve akademisyenin büyük bir özveriyle 2.5 yıl çalışarak hazırladığı, kentin vizyon projesi olan MİA, aynı zamanda kentin gelişiminin anahtarıdır. Plan hazırlık aşamasında STK'larla, Üniversite ve özel sektör temsilcileriyle, sanayici ve işadamlarıyla, işletme sahipleriyle, mülkiyet sahipleriyle defalarca toplantılar yapılarak katılım ve destek sağlanmıştır. Bu yönüyle MİA'ya körü körüne karşı çıkmak, aynı zamanda kentin gelişimini durdurmaktır" dedi.

Muhalefetin hukuksuz yere yaptığı itirazlar sebebiyle vatandaş 11 aydır plansız kaldı diyen Başkan Vekili Özak, "Bin 623 adet parselde binlerce kişi arazilerine çivi dahi çakamadı. İnsanların o bölgede gayrimenkulleri var. Yatırım kredilerini yenileyemiyorlar. Otel hastane iş merkezi ve benzeri yatırımların önü kesildi. Planın iptalinin sebebi maalesef bilgisizce tavır alan muhalefettir. Burada vatandaşlarımızı mağdur etmeyi gerektirecek bir durum yoktu" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halit Çokan Necmi Özen Danıştay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title